DuList IN

Nije teško zaljubiti se u nakit iz suvenirnice Doma Marina Držića

Nije teško zaljubiti se u nakit iz suvenirnice Doma Marina Držića

U suvenirnici Doma Marina Držića odnedavno se nalazi i prekrasni nakit svestrane umjetnice Ivane Komel, koja, kako su zapisali iz Doma, u svoju vizualnu formu, u kreairanju i oblikovanju ideja, uvodi kreativni impuls, kako u odabiru medija, tako i tehnike no ponajprije kroz crtež i slikarstvo u dominantnoj tehnici ulja i akrilika na staklu.

U oživljavanju svojih ideja autorica se pronalazi i kroz trodimenzionalna oblikovanja gdje eksperimentira s raznim materijalima a najčešće žicu i gips. No, bavi se i dizajnom nakita i odjeće te izrađuje modele za modne revije i kostime za predstave a ujedno radi kao šminker i stilist…

Ivana Komel ima jednu veliku ljubav, već dugi niz godina fascinirana je poviješću grada Dubrovnika, posebice renesansnim razdobljem a nadasve je stvaralački nadahnuta djelima najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića.

Stoga ne čudi kako je za inspiraciju za izradu unikatnog nakita za Dom Marina Držića pronašla u spoju stare tradicionalne Tiffany tehnike i novim, modernim pristupom u dizajnu.

Nakit za Ivanu nije samo modni detalj, on se nosi poput pomno odabranog parfema koji odgovara karakteru i osobnosti,tako da osim estetske i materijalne vrijednosti posjeduje i intimniju poruku i priču osobe koja ga nosi…
Tako Dom Marina Držića predstavlja tri kolekcije nakita inspirirane najpoznatijim Držićevim djelom Dundo Maroje, kolekcija Laura, Fortuna i Petrunjela – uživajte u njima!

Pročitajte još

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist

AKTIVNA HRVATSKA U DUBROVNIKU Jelena Atabeyki predstavlja svjetske hit vježbe za lice

Dulist

PUTOPIS IVANE PAVLIĆ PAVLINA Tajland – centar seks turizma i zemlja anđela

Dulist