Aktualno

Niče lapadsko “gumno”

Niče lapadsko "gumno"

Koncentrični krugovi osvanuli su u ponedjeljak kasno popodne na križanju Pošte Lapad.

Ne, nije riječ o krugovima u žitu, koje su eventualno ostavili vanzemaljci, već o pripremama za gradnju kružnog toka na ovom križanju.
Iako se o gradnji kružnog toka na Pošti Lapad govori već duže vremena, tek se sada kreće i s njegovom realizacijom.
 
Naime, radovi započinju ovog tjedna, a kako nam je rečeno iz gradske uprave projekt će se raditi kroz program proširenog održavanja prometnica budući da se ne izlazi iz postojećih gabarita. Izvođač radova je Tehnogradnja s kojom Grad Dubrovnik ima ugovor o održavanju prometnica.

Tijekom izvođenja radova na lapadskom kružnom toku, trećem u Dubrovniku, a drugom izgrađenom u mandatu gradonačelnika Andra Vlahušića, promet će se uglavnom odvijati nesmetano. Paralelno s radovima na prometnici radit će se i oborinska odvodnja tako da se na ovom dijelu za vrijeme velikih kiša više neće stvarati poplave.

Osim toga, gradska uprava će duž ulice Kralja Tomislava, u sklopu istog projekta, s obje strane ceste urediti nogostup novim popločanjem. Sve to koštat će milijun kuna, a radovi bi trebali biti gotovo do glavne turističke sezone.

Gradnjom lapadskog 'gumna' Dubrovnik će u samo godinu dana dobiti još jedan kružni tok, koji se osim prometa rješavaju i poplave. To je ujedno drugi veliki infrastrukturni projekt koji će se završiti u mandatu aktualne gradske vlasti i gradonačelnika Vlahušića.

Više pročitajte u novom broju duLista koji je od danas u prodaji.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist