Aktualno

Nezaposleni, sa životopisom u rukama sutra na Sajam poslova!

Nezaposleni, sa životopisom u rukama sutra na Sajam poslova!

Sajam poslova dubrovačkog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, osmi po redu, održava se ovog petka na Sveučilištu u Dubrovniku s početkom u 10 sati.

– Sajam poslova postalo je tradicijsko događanje koje organizira HZZ s partnerima, a namijenjen je poslodavcima, nezaposlenim osobama i tražiteljima zaposlenja, studentima, učenicima i maturantima. Tako da ga možemo nazvati sajmom poslova i obrazovanja jer nam se pored vodećih poslodavaca iz županije predstavlja kompletan obrazovani sektor. Opć cilj Sajma je dostupnost i izmjena informacija te povezivanje relevantnih čimbenika na tržištu rada, odnosno ta izravna veza poslodavaca i tražitelja zaposlenja, te s druge strane učenika i obrazovnih institucija jer držimo da nema bolje prilike niti za nezaposlene niti za učenike do tog izravnog kontakta licem u lice.

Svrha sajma je veća učinkovitost zapošljavanja osoba s potrebnim kompetencijama te školovanje kadrova potrebnih gospodarstvu uz veće potpore stipendiranja – istaknuo je pročelnik dubrovačkog ureda HZZ-a Dasen Jasprica.

Također je istaknuo kako će ovom prilikom poslodavci dobiti podatke o potencijalnim stručnim kadrovima, promovirat će svoju tvrtku, a očekuju privući dovoljno kvalitetnih kandidata kako bi se izabrali najbolji i na taj način stvorile baze potencijalnih budućih zaposlenika.

– Nezaposleni će pak imati mogućnost kandidiranja kod onih poslodavaca kod kojih budu imali interes prema svojim stručnim i ostalim kompetencijama, pa je dobro da na sajam donesu životopis i otvorenu molbu za zapošljavanje. Očekivanja su vezana za smanjenje raskoraka između ponude i potražnje kroz obrazovanje prema potrebama. Kao što znamo, vrlo je čest nesklad između onoga što obrazovanje daje i onoga što tržištu rada treba – dodao je Jasprica.
Jasprica je također istaknuo i kako nezaposlenost u županiji pada već od rujna 2014. godine. Krajem ožujka zabilježen je najveći pad u zadnjih sedam mjeseci od gotovo 7 posto u odnosu na prošlu godinu, a tu pojavu prati i povećanje zapošljavanja kako u dijelu sezonskog zapošljavanja tako i zapošljavanja uopće.

Ove godine na Sajmu poslova će se predstaviti 50-ak izlagača, od čega je 35 poslodavaca. U sklopu sajma održat će se i dvije radionice te forum o razvoju lokalnog partnerstva za zapošljavanje. Očekuje se i dolazak ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića. Libertas je na linijama 6 i 7 za posjetitelje sajma osigurao besplatan prijevoz.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist