Grad

NEVJEROJATNO Zbog susjedskog inata automobil će ostati ‘zacementiran’ u nogostupu!

Zaton Slobodan Braco Dimitrijević

Automobil ‘zacementiran’ u nogostup prizor je koji bi mogao lako dočekivati sve goste Dubrovnika koji iz smjera Zatona za dan dva budu stizali u Grad. Iako je u epicentru ove priče jedan umjetnik, nije riječ o nikakvoj instalaciji već susjedskoj zavadi između Mata Kusala i Slobodana Braca Dimitrijevića. Bolje rečeno, susjedskom inatu.

Naime, Kusalo (koji je nedavno svoju kuću prodao Slavici Ecclestone, čime priča dodatno dobiva na težini) ishodio je dozvolu Hrvatskih cesta za izgradnju nogostupa i prilaza svojoj kući. Njegov susjed pak, akademski slikar Braco Dimitrijević na rubnom dijelu tog nogostupa u izgradnji, navodno već godinama drži parkiran svoj automobil i odbija ga maknuti. Na teren je zbog ovoga izlazila i policija, a kako doznajemo nedavno i carina s obzirom da vozilo ima francuske registarske oznake, doduše one važeće prije ulaska u EU.

– Sve je počelo u utorak 7. srpnja. Mato Kusalo je angažirao moju tvrtku Župa dom da mu izgradimo nogostup sukladno elaboratu. Mi smo obavijestili sve susjede kako ćemo početi s radovima i gospodin Slobodan Dimitrijević je prvo rekao kako će maknuti automobil, a onda se kasnije jednostavno prestao javljati i dolaziti – kaže Cvijeto Cvjetković vlasnik tvrtke Župa dom te dodaje kako su u znak dobre volje htjeli malo ‘zaobliti’ rub nogostupa kako bi i Dimitrijević imao ‘normalniji i lakši prilaz’.

– Ja sam prvo zvao policiju pa su mi rekli da nisu nadležni jer se ne ugrožava promet, nakon toga sam zvao komunalno redarstvo Grada Dubrovnika gdje su mi poručili da nisu nadležni ako automobil ima registraciju, zatim sam zvao Hrvatske ceste koji su mi poručili kako je nadležna policija te kako će procedura trajati mjesec dana. Mi moramo završiti sve do 1. kolovoza, to nema nikakvog smisla – kaže Cvjetković koji je potom obavijestio i Carinu pretpostavljajući kako bi automobil, zbog starih tablica mogao biti u carinskom prekršaju.

– Sve institucije sam obavijestio u posljednja dva dana i ne mogu vjerovati da nema nitko tko bi mogao na ovo reagirati – kaže Cvijetković te dodaje kako je izvijestio Hrvatske ceste da će izvršiti projekt u cjelosti.
– Mi ne smijemo tuđu imovinu dirati, ali ćemo zaobići kockama automobil. Ostat će u nogostupu i zelenoj površini – zaključuje ogorčeno Cvijetković.
Slobodana Braca Dimitrijevića na mobilni telefon nismo uspjeli dobiti.

Naslovna fotografija: Cvijeto Cvjetković iz tvrtke Župa dom

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist