Politika

Neuspjeli puč, Pravedan i dalje predsjednik

Neuspjeli puč, Pravedan i dalje predsjednik

Andro Vlahušić nije uspio svrgnuti aktualnog predsjednika Gradskog odbora HNS-a Antuna Pravedana.

Iako se očekivalo kako će se na večerašnjem sastanku Predsjedništva HNS-a pokušati izglasati nepovjerenje Pravedanu to se nije dogodilo. Pravedan je i dalje predsjendik dubrovačkih HNS-ovaca, neće se raspisivati unutarstranački izbori, a dvije suprostavljene frakcije, jedna koja je uz Andra Vlahušića i druga koja je uz Antuna Pravedana zbit će redove kako bi radili na unaprjeđenju stranke te na idućim lokalnim izborima.

Večerašnji sastanak Predsjedništva GO HNS-a trajao je dva sata. Tijekom ta dva sata suprotstavljeni tabori rekli su jedni drugima što misle. A rezultat svega jest završena priča oko unutarstranačkih borbi u stranci. Priča je završena, ne ide se na izvanredne izbore za čelnog čovjeka gradskog odbora, a u travnju će se održati Izvještajna skupština HNS-a.

Večeras je također istaknuto kako se unutar stranke ne smiju stvarati frakcije, te će se u narednom razdoblju pokušati zajednički raditi na unaprjeđenju HNS-a i idućim lokalnim izborima.  

O kandidatu za gradonačelnika na idućim lokalnim izborima večeras se nije razgovaralo, jer kako nam je rekao predsjednik GO HNS-a Antun Pravedan o tome će se razgovarati kada za to dođe vrijeme, jednako kao što će se to raditi i unutar SDP-a. Dakle, o kandidatu za gradonačelnika razgovarat će se i na nivou Grada i na nivou središnjice u Zagrebu.

Neuspjeli puč samo je potvrda kako Vlahušić ne uživa podršku većine članova predsjendištva stranke.
 

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist