Zanimljivosti

NEUDOBNE ŠTIKLE Evo 5 načina kako prepoznati loš model!

NEUDOBNE ŠTIKLE Evo 5 načina kako prepoznati loš model!

Svaka žena će priznati kako se nebrojeno puta našla u situaciji da obožavane štikle poželi baciti, ni manje ni više, nego u kantu za smeće.

Razlog tomu su neudobnost, zgnječeno stopalo, bolna peta, nateknuti prsti, a sve s jednakim uzrokom – pogrešno odabranim modelom. Evo nekoliko savjeta kako prepoznati i izbjeći neudobnu štiklu:

1. Pazite na kalup
Brojni proizvođači koji u izradi cipela koriste jeftinije materijale pomoću tvrdo odrezane obloge pozicionirane iznad pete postižu na oko elegantan i čvrst oblik. Naime upravo su takve tvrde obloge uzročnici žuljeva, stoga prilikom odabira novih štikli pazite na materijal od kojeg su izrađene i izbjegavajte sintetičke umjetne tvorevine, samo prava koža se nakon par nošenja oblikuje po stopalu.

2. Kupnju štikli odgodite za kraj dana
Poznato nam je svima kako se stopalo tijekom dana širi, naravno zbog napora kojemu je izloženo bez obzira stajali ili sjedili. Stoga je najpametnije nove štikle isprobavati navečer, jedino na ovaj način možete imati realan osjećaj za broj i model koji vašem stopalu odgovara.

3. Izbjegavajte umjetno povišenu potplatu koja stvara bol na pregibu stopala
Cipele koje uzrokuju bol u pregibu ili svodu stopala, što možete primijetiti ukoliko je sredina štikle previše izdignuta prema peti, ne pružaju dovoljnu potporu sredini stopala. Naime težina tijela ne može se ravnomjerno rasporediti, pa sva patnja pada na prste. Rješenje su potpetice do osam centimetara ili pak cipele na punu petu koje mogu biti vrlo elegantne.

4. Odustanite od klimave potpetice
Čvrste, metalne poveznice koje petu čine čvrstom i drže je na mjestu nažalost nemaju sve štikle. Stoga prije negoli se odlučite na kupnju, prošetajte se u novom modelu kako biste se uvjerili da se peta ne pomiče iz centra. Naime, ukoliko stopalo nema čvrstu potporu postaje nestabilno i ‘šeta’, što uzrokuje žuljeve i bol u peti.

5. Testirajte veličinu štikle pomoću prsta
Premale štikle brojne žene kupuju u nadi kako će se s vremenom razvući, no najčešće takvima spasa nema. Prilikom isprobavanja bolnu grešku možete izbjeći ako jednostavno stavite prst između pete i cipele, taj slobodan prostor je neophodan za slobodnu kretnju stopala.

Izvor: Zadovoljna.hr

Pročitajte još

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist