Aktualno

NETIPIČAN OGLAS ZA POSAO Želite li upoznati baku koja će vam iz temelja promijeniti život?

NETIPIČAN OGLAS ZA POSAO Želite li upoznati baku koja će vam iz temelja promijeniti život?

Dragi svi, ovo nije još jedan tipični oglas za sezonski posao – ovim riječima počinje post u Facebook grupi Poslovi u Dubrovniku. Tekst je u najmanju ruku inspirativan, a mi ga prenosimo u cijelosti…

‘Naime, traži se žena koja je spremna preseliti se u jedno malo mjesto pokraj Stona i pomagati jednoj pokretnoj bakici u svakodnevnom obavljanju kućanskih poslova.

Potrebna je i pomoć u vrtu, kao i kod spravljanja jela. None se ne snalazi kad su moderne tehnologije u pitanju, ali zato joj je narodna medicina u malom prstu. Glavno pitanje joj je ‘hoćeš izjest štogod’ jer bitno je da su ljudi oko nje sretni, nahranjeni, a najbitnije da ‘goli prekopasa’ nisu. Voća i povrća, kao i drugih domaćih proizvoda neće Vam falit. Život s njom ostavlja traga, mijenja iz temelja, uz njenu bolnu iskrenost i neopterećenost trivijalnostima lakše se diše, lakše se sanja. Svakodnevnica će vam postati neprocjenjive priče iz mladosti, priče o bezvremenskoj ljubavi o kakvoj smo kao djeca sanjarili, o ljubavi koja je preživjela ratove, bolesti, godine i neimaštinu. U vremenu izvrnutih vrijednosti, ne zvuči kao posao iz snova, ali ja vjerujem da još postoje zaljubljenici u ljubav koji su željni graditi sebe davajući se drugima.

Osim u osmijesima, plaću dobijete i u kunama – po dogovoru. Više informacija u inbox.’

Više informacija potražite u grupi Poslovi u Dubrovniku.

 

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist