Sport

‘NESPORAZUM S DOPING TESTOM’ Nikša Dobud privremeno suspendiran!

'NESPORAZUM S DOPING TESTOM' Nikša Dobud privremeno suspendiran!

Iz Ureda Hrvatskog vaterpolskog saveza Upravi Juga proslijeđen je dopis FINA – Svjetske organizacije za vodene sportove u kojem se kaže kako je Nikša Dobud suspendiran iz svih natjecanja pod ingerencijom FINA-e zbog potencijalnog kršenja anti doping pravila.

Naime, po pravilu DC 2.3 koji se odnosi na izbjegavanje, odbijanje ili neuspjeh prilikom predavanja anti doping uzorka tijekom testiranja 21. ožujka 2015. godine.

Izvršni odbor FINA-e je pažljivo pregledao sve okolnosti oko predmeta, uzimajući u obzir predstojeće utakmice FINA Svjetske lige, i prema pravilu 7.9.2 odlučio suspendirati Dobuda na svim utakmicama i događajima koji su pod ingerencijom FINA-e ili bilo koje druge članice Svjetske organizacije za vodene sportove. Privremena suspenzija stupa na snagu 13. travnja 2015. godine.

Nikšu Dobuda se obaviještava kako prema pravilu 7.9.3 prije donošenja konačne odluke u postupku ima pravo na saslušanje, zbog čega je trenutna odluka privremena, te je obaviješten o proceduri koju treba ispoštovati.

– Došlo je do velikog nesporazuma. Naime, nakon utakmice Svjetske lige u Budvi između Crne Gore i Hrvatske sam bio testiran i dao sam uzorak. Nekoliko sati kasnije je došla i druga kontrola i nije me našla. Zbog svega je do saslušanja došlo do provizorne suspenzije i nesporazuma kojega ćemo izgladiti – kazao nam je Nikša Dobud.

– Na prvu teška i neočekivana situacija, ali iz koje ćemo se nastojati izvući što prije. Nikša Dobud će nastaviti trenirati s nama u nadi da će mu se suspenzija skinuti. Za sve ostalo ne bi ulazio previše u komentare dokle god traje postupak – riječi su trenera Juga Vjekoslava Kobešćaka.

Izvor: VK Jug CO

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist