Crna kronika

NESLUŽBENO Zbog premlaćivanja sedmaša 17-godišnjem učeniku kaznena prijava

NESLUŽBENO Zbog premlaćivanja sedmaša 17-godišnjem učeniku kaznena prijava

Protiv sedamnaestogodišnjeg učenika Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik dubrovačka je policija podnijela kaznenu prijavu za nanošenje teških tjelesnih ozljeda učeniku 7. razreda OŠ Marina Držića, saznaje DuList.

Srednjoškolac je osnovca premlatio u nedjelju navečer u Ulici od svetog Mihajla, a čin nasilja promatrao je veći broj maloljetnika. Navodno se svi poznaju iz sportskih krugova, ali je policiji još uvijek nepoznat povod. Očekuje se kako će o događaju biti obaviješten i Centar za socijalnu skrb. Sudionici događaja dolaze iz tri osnovne (Mokošica, Lapad i Ivana Gundulića) te dvije srednje škole (Obrtnička i Pomorska) te da su o svemu kontaktirana i dva sportska kluba (judo i vaterpolo).

Ravnatelj Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik Dinko Mandić danas je bio nedostupan, a iz škole smo neslužbeno doznali kako se učenik ovaj tjedan nije pojavio na nastavi.

-Škola je o svim saznanjima obavijestila DORH. Žao mi je dječaka koji je nevin. Koliko znam, roditelji su sve prijavili policiji, a mi smo DORH-u. Ostajemo usmjereni k prevenciji nasilja među mladima – rekla nam je Zrinka Capor, ravnateljica OŠ Marina Držića, koju pohađa pretučeni dječak.

Ravnateljica OŠ Lapad Mirjana Kaznačić rekla nam je kako još uvijek nemaju službenu potvrdu da je itko iz njihove škole bio akter premlaćivanja, ali i da je poznat glavni počinitelj koji nije iz lapadske škole.

-Još čekamo saznati informaciju je li se neki naš učenik na mjestu događaja zatekao, promatrao ili sudjelovao. U kontaktu smo s ravnateljicom Capor i policijom – rekla nam je Kaznačić, dodavši kako, zbog činjenice da se premlaćivanje dogodilo izvan školskog prostora, škola nije dužna događaj prijaviti Ministarstvu obrazovanja, već poduzeti korake propisane pravilnikom o postupanju u slučaju nasilničkog ponašanja.

-Ukoliko se utvrdi da je ijedan od sudionika naš đak, zadatak nam je razgovarati s njim, njegovim roditeljima te nastavnicima. Sve ostalo je na policiji – istaknula je Kaznačić.

Ravnateljica OŠ Mokošica Petra Đapić Caput istaknula je kako je održan sastanak s jednim učenikom i njegovim roditeljima, kao i sastanak nastavničkog vijeća.

-Čim smo saznali odmah smo reagirali. Upoznati smo s događajem te provodimo daljnje procedure sukladno pravilnicima – rekla je Đapić Caput.

-Prema saznanjima Osnovne škole Marina Drzića obaviješteni smo da je naš učenik sudjelovao u tučnjavi u kojoj je jedno dijete ozlijeđeno. Stručno razvojna služba je žurno pozvala roditelje i obavila razgovor s učenikom i roditeljima. Nemamo točna i službena saznanja o umiješanosti našeg učenika u tučnjavu. O svemu smo obavijestili nadležni Centar za socijalnu skrb. Sukladno provedenom postupku Policijske uprave i izvješća CZSS-a poduzet ćemo sve potrebne mjere i radnje – odgovorila nam je ravnateljica OŠ Ivana Gundulića Vedrana Elez.

Podsjetimo, pretučeni dječak zadobio je teže ozljede čeljusti i podlaktice. Ravnatelj OB Dubrovnik dr. Marijo Bekić potvrdio je da je dječak pušten kući te se dobro oporavlja, a upućen je ortodontu na daljnje liječenje.

Pročitajte još

Napravio niz prekršaja, odbio test na droge pa kažnjen s 2.250 eura

Dulist

Policija došla pretražiti obiteljsku kuću, ispred 40-godišnjak prodavao heroin

Dulist

U Stonu spriječeno krijumčarenje većeg broja stranih državljana

Dulist