Crna kronika

Tijelo nestalog Čeha pronađeno u moru na dubini od 30 metara

Tijelo nestalog Čeha pronađeno u moru na dubini od 30 metara

U Pelješkom kanalu pronađeno je tijelo muške osobe, a identifikacijom je potvrđeno kako je riječ o nestalom češkom državljaninu A. H. (1983.), potvrđeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Tijelo češkog državljanina pronašli su pripadnici ronilačke sekcije Hrvatske gorske službe spašavanja, u moru na dubini od 30 metara, nedaleko Kućišta na Pelješcu.

Podsjetimo, pomorska nesreća u Pelješkom kanalu, između Kućišta na Pelješcu i Tri žala na Korčuli dogodila se oko 22.30 sati, kada su se sudarile dvije brodice, jedna brodica hrvatske zastave, dužine 10,60 metara, pogonjena strojem snage 103 kW, s četiri osobe na palubi (dvoje odraslih i dvoje djece), svi hrvatski državljani, od kojih srećom nitko nije ozlijeđen, a čija brodica se sudarila sa drugom dužine pet metara (gumenjak), pogonjena vanbrodskim strojem snage 56kW, češke zastave na kojoj je u trenutku sudara bila jedna osoba, A.H. (rođen 1983. godine), češki državljanin.

U području potrage, uz sva službena plovila u koordinaciju je bilo uključeno i sedam privatnih brodica, a MRCC Rijeka je noćas od 00.03 sata emitirala poruku hitnosti (PANPAN) posredstvom Obalne radio postaje ORP Dubrovnik radio prema svim sudionicima u pomorskom prometu za pojačanim motrenjem tijekom plovidbe unutar i izvan područja potrage.

Obje brodice trenutno su na vezu pod policijskim osiguranjem gdje Općinsko državno odvjetništvo provodi očevid o uzrocima ove pomorske nesreće u suradnji sa službenicima Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske i službenicima Lučke kapetanije Dubrovnik.

Pročitajte još

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist