Aktualno

Nenad Jasprica novi ravnatelj Instituta za more i priobalje

Nenad Jasprica novi ravnatelj Instituta za more i priobalje

Nenad Jasprica s prvim danom listopada preuzima dužnost ravnatelja Instituta za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku.

Naime, članovi Znanstvenog vijeća Instituta tajnim su glasovanjem na sjednici održanoj 19. srpnja 2016. izabrali znanstvenog savjetnika dr. sc. Nenada Jaspricu za novog ravnatelja Instituta, a Senat Sveučilišta u Dubrovniku potvrdio je tu odluku na sjednici od 20. srpnja 2016. Dr. sc. Nenad Jasprica izabran je za mandatno razdoblje od 1. listopada 2016. do 1. listopada 2018.

Nenad Jasprica je diplomirani biolog, botaničar. Magistrirao je i doktorirao na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Saveučilišta u Zagrebu. Objavio je 260 znanstvenih, stručnih i popularnih radova te 130 kongresnih priopćenja. Mentor je četiri doktorske disertacije. Zaslužan je za proširenje znanstvene djelatnosti Instituta za more i priobalje na istraživanja pridnenih alga. Urednik je znanstvenog časopisa Acta Botanica Croatica, član je Znanstvenog vijeća za prirodoznanstvena istraživanja Jadrana HAZU, organizator je više međunarodnih i domaćih znanstvenih skupova.

Utemeljio je Algološku sekciju Hrvatskog botaničkog društva (2009.) te je zaslužan za njeno primanje u punopravno članstvo Federation of European Phycological Societies. Između ostalih, dobio je Nagradu općine Orebić za životno djelo (2015.). Popularizator je znanosti, aktivan u javnom i društvenom životu šire zajednice. Sudjelovanje u odgoju mladih i obrazovanju najšire javnosti za zaštitu prirode i okoliša smatra važnim dijelom svojih znanstvenih i stručnih aktivnosti.

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist