Aktualno

Nemojte baš u ponedjeljak ostati bez lijekova, inzulina, dječje hrane… Za pomoć nazovite 112

Nemojte baš u ponedjeljak ostati bez lijekova, inzulina, dječje hrane... Za pomoć nazovite 112

Nije nam namjera glumiti meteorologe, niti se želimo miješati u nečije područje rada, ali osjećamo potrebu, obzirom na iskustva iz 2012.godine, podsjetiti Vas na par stvari – počeli su objavu na svom Facebooku pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanje, Stanica Orebić.

Naime, kako navode, prema trenutnim prognozama nadležnih službi na našem području postoji velika mogućnost za snježne padaline te potom po djelomičnom dnevnom topljenju i zaleđeno tlo, posebno u višim predjelima Pelješca, Korčule i okolice.

-Uz već dana upozorenja o zaštiti vodovodnih instalacija i osjetljivog bilja, posebice agruma, najvažnije je ipak ono o zaštiti ljudi od nepovoljnih vremenskih uvjeta i sprječavanju nepotrebnih aktivnosti na otvorenom koje mogu ugroziti život i zdravlje ljudi. Nepovoljni vremenski utjecaj, čiji je intezitet teško predvidjeti, možemo očekivati u noći na ponedjeljak pa skoro sve do kraja tjedna i to u obliku snijega, kojeg u višim predjelima i na pojedinim mjestima može biti i više nego inače te zaleđenim površinama nastalim topljenjem istog tijekom dana.

Nemojte sebi dozvoliti da baš u ponedjeljak ostanete bez neophodnih lijekova iz redovne terapije, inzulina, dječje hrane, plina, osnovnih namirnica i ostalog neophodnog za normalno odvijanje života čime ćete sebe i druge oko vas dovesti u neugodnu situaciju. Ako i dođe do najavljenog jačeg pogoršanja vremena i situacije kada trebate pomoć bilo koje vrste, nemojte sebe ni svoje bližnje izlagati nepotrebnom riziku već istu potražite na broju 112 – navode HGSS-ovci iz Orebića dodavši kako su oni u koordinaciji s drugim hitnim službama tu da vam pomognu.

-Pripazite i na svog starijeg i nemoćnog susjeda, pogledajte i domaće životinje i kućne ljubimce, a i pticama bacite koricu kruha. Nemojte sebi dozvoliti da skoro buđenje prirode i veseli cvrkut ptica dočekate u gipsu, zna biti neugodno kad zasvrbi ispod – naveli su HGSS-ovci.

Fotografije: Facebook/arhiva HGSS-a od legendarne genovske ciklone Gabor iz veljače 2012.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist