DuList IN

Nema više stupića na ulazu u Široku ulicu

Nema više stupića na ulazu u Široku ulicu

I ptice na grani više znaju kako se u Dubrovniku od 20. veljače počinje snimati film Robin Hood: Origins. Grad je zbog toga doživio brojne ‘kozmetičke’ izmjene, a među njima je čini se i skidanje stupova na ulazu Široke ulice. Nema više sastajanja ‘na tri k**ca’, kako se to znalo često kazati u narodu. Barem ne dok traje snimanje filma.

Inače, povodom snimanja filma unutar zidina odvijat će se posebna regulacija kretanja pješaka i vozila.

Naime, kako javljaju iz Grada Dubrovnika snimanje će se odvijati od 20. veljače do 6 ožujka, a tijekom cijelog trajanja snimanja vodit će se računa da se kretanje unutar povijesne jezgre odvija uz što manje ometanja. Građani se mole na prilagodbu privremenoj regulaciji prometa.
Prvog dana snimanja, u ponedjeljak, 20. veljače, sva aktivnost odvijat će se na istočnom ulazu u povijesnu jezgru – na predjelu Vrata od Ploča, Trga oružja, na kamenom mostu u Ulici sv. Dominika te u Posatu, i to u vremenu od 10 do 18 sati. Ovaj predio bit će zatvoren za promet vozila od 9 sati, osim vozila hitnih i interventnih službi, dok će se pješaci periodično propuštati. Posebna napomena odnosi se na dostavna i opskrbna vozila, koja će tog dana do 9 sati morati napustiti povijesnu jezgru.

Snimanje se nastavlja u utorak, 21. veljače, i to na lokaciji u Posatu od 7 do 20 sati.

U srijedu, 22. veljače, kao i u četvrtak, 23. veljače, lokacija snimanja je Ulica sv. Dominika i most u podnožju tvrđave Revelin od 17 do 05 sati. Kao i prvog dana snimanja, pješaci će se periodično propuštati, dok će vrijediti zabrana prolaska vozila, osim hitnih i interventnih službi.

U petak, 24. veljače, snimanje će se odvijati na nekoliko lokacija: Vratima od Ploča, Trgu oružja, Ulici sv. Dominika, ali i na Vratima od Pila (ulaz u park), te na Stradunu u razdoblju od 15 do 03 sati.

Početkom drugog tjedna snimanja, u ponedjeljak, 27. veljače lokacije snimanja su Ulica kneza Hrvaša, Vrata od Buže i Stradun od 07 do 19 sati.

Na Stradunu će se snimati tijekom tri dana: 28. veljače, te ponovno 1. i 4. ožujka; sva tri dana od 07 do 19 sati. Pješaci će se usmjeravati Ulicom od Puča.

Ostatak snimanja otpada na Posat gdje će se snimati 2., 3. i 6. ožujka.

O izmjenama i novim detaljima snimanja Grada Dubrovnik će pravovremeno obavijestiti javnost.

Pročitajte još

[FOTO] Brojni ljubitelji kamenica uživaju u Malom Stonu, pogledajte koga smo ‘uhvatili’!

Dulist

RESTORAN ORSAN Već od subote tradicionalni klasici i noviteti u prepoznatljivom ambijentu

Dulist

Dubrovački zet najavio predstavu o kraljici estrade – Seve nacionale

Dulist