Crna kronikaŽupanija

NEMA OPRAVDANJA 160 vrsta nasilja prikazano u jednoj predstavi

NEMA OPRAVDANJA 160 vrsta nasilja prikazano u jednoj predstavi

Aktivnosti u sklopu kampanje „Živim život bez nasilja“ kojeg zajedno provodi Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta danas, 20. svibnja nastavljene su u Orebiću.

Radi se o preventivnom projektu usmjerenom na prevenciju svih oblika nasilja i izgradnji kulture nenasilja kod mlade populacije.

Tako je tijekom prijepodnevnih sati u općinskoj sali u Orebiću učenicima sedmih i osmih razreda OŠ Orebić i OŠ Trpanj održana interaktivna radionica. Gdje i kako mogu zatražiti pomoć i zaštitu od svih oblika nasilja, važnost izgradnje pozitivnih odnosa s okolinom i komunikacije u odnosima, te kultura nenasilja samo su dio zanimljivih informacija koje su se učenicima uputile tijekom radionice koju su održali policijski službenik za prevenciju Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Miro Marijanović i predstavnik organizacije civilnog društva „Status M“.

Nakon interaktivne radionice, također u općinskoj Sali u Orebiću, održana je tematska predstava „Nasilje, za nasilje nema opravdanja“. Predstava je dio THE/ARTO projekta gdje se djeca educiraju kroz umjetnost, a koji su u Hrvatskoj pokrenuli poznati dramski umjetnik Zijah Sokolović i Dražen Šivak, glumac i asistent na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. U predstavi se daje oko 160 primjera svakodnevnog nasilja od psihološkog, fizičkog, ekonomskog i seksualnog, ali i načini kako se jasno oduprijeti nasilju.

Cilj ovih preventivnih aktivnosti je senzibiliziranje mladih i javnosti na problem nasilja te poticanje na prijavljivanje nasilja.

Kazališnu predstavu je pratilo oko 80 učenika, prosvjetni djelatnici, predstavnici lokalne samouprave, policije i drugih institucija.

Pročitajte još

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist