Aktualno

Nema mira za Dubrovčane, i dalje ćete na magistrali slušati Talijane

Nema mira za Dubrovčane, i dalje ćete na magistrali slušati Talijane

U životu postoji nekoliko konstanti. Zemlja je okrugla, sunce izlazi na istoku, zalazi na zapadu, a vozeći se jadranskom magistralom više ćete vremena provesti slušajući talijanske radio postaje nego naše domaće.

Ova situacija koja se više svima nama popela na vrh glave traje godinama, a prečesto se događa da konačno dočekate vašu omiljenu pjesmu samo da bi je prekinule upadice talijanskih radiovoditelja i njihovi jinglovi.

Ovaj problem može se promatrati iz onog najosnovnijeg gledišta – da ljudima jednostavno to ide na živce, pa do onog u kojem lokalne i nacionalne radiopostaje gube novac od marketinga i veliki broj slušatelja. Očitovanje što se radi po tom pitanju tražili smo od nadležne Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti. Kako proizlazi iz njihovog odgovora, jedino rješenje je – budite trpeći.

– Što se tiče prijama radijskog signala, problem sa smetnjama međunarodno neusklađenih odašiljača iz Talijanske republike nije riješen. Problem s prijmom radijskog signala je velik, jer dolazi do problema s prijmom signala hrvatskih radijskih stanica. Za sada nije postignut dogovor s talijaskom stranom o uklanjanju smetnji i gašenju odašiljača, pa su smetnje prijmu FM signala i dalje prisutne. S dolaskom toplijih dana povoljnija je propagacija elektromagnetskih valova pa građani više osjete smetnje u radijskom programu. HAKOM i druge državne institucije RH u suradnji s talijanskom stranom intenzivno radi na rješavanju i tog problema. Rezultati s terena i pritužbe građana su značajno manje u vezi s prijmom tv signala, dok je prijem FM signala narušen – navodi se u odgovoru HAKOM-a koji je podsjetio da je krajem prošle godine počelo rješavanje problema s tv signalom.

Cijeli tekst potražite u tiskanom izdanju DuLista.

 

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist