Aktualno

Nela Sršen nominirana za Nobelovu nagradu za mir

Nela Sršen nominirana za Nobelovu nagradu za mir

Doktorica Nela Sršen, članica tima za transplantaciju jetre Sveučilišne bolnice u Padovi, i počasna građanka Dubrovačko-neretvanske županije, predložena je za Nobelovu nagradu za mir.

Rođena je u Metkoviću, medicinu studira na Sveučilištu u Padovi, a nakon studija upisuje specijalizaciju opće kirurgije nakon koje postaje članica tima za transplantaciju jetre prof. dr. Davida D’Amica, jednog od najcjenjenijih kirurga Sveučilišne bolnice u Padovi.

Specijalizaciji iz opće kirurgije dodala je i onu iz rekonstruktivne, plastične i estetske kirurgije. Istaknuta je humanitarka koja je pomogla brojnim pacijentima iz Hrvatske, ali i iz drugih zemalja nastalih raspadom bivše Jugoslavije.

Za ovo istaknuto priznanje dr. Sršen predložili su dr. Nedim Ademović, stručnjak za ustavno pravo, (BiH), prof.dr. Šimun Anđelinović, prof. dr. sci. Nikica Gabrić, redatelj Jakov Sedlar, prof. dr. Vjeran Zuppa, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) u suradnji s drugima Udrugama proizašlim iz Domovinskoga rata i drugi.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist