Natrag
20.9.2017 12:55

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘NE’ TERMOELEKTRANI ‘Taj monstrum će uništiti hrvatsku Kaliforniju’

3.3.2014 @ 11:05 Baldo Marunčić Politika

Podijelite:

Županijski vijećnici SDP-a Ivo Karamatić i Ana Musa na tiskovnoj su konferenciji pred početak Županijske skupštine upozorili na ‘nikad ozbiljniju i opasniju prijetnju gradnje hidroelektrane u Luci Ploče’.

– Riječ je o termoelektrani na ugljen od 800 megavata, protiv koje smo kroz građansku inicijativu „Pravo na zdrav život“ prosvjedovali ranijih godina. Hrvatska je očito postala plodno tlo za nečiste projekte. Stoga ćemo na sjednici predložiti zaključak kojim se Županijska skupština protivi ovom projektu – kazao je Karamatić, dodavši kako bi planirana termoelektrana i njen rad imali nesagledive posljedice po Neretvu i njeno stanovništvo, jer će zahvatiti radijus od 50 kilometara.

– Taj monstrum će uništiti hrvatsku Kaliforniju. Da je projekt suprotan interesima županije govori i činjenica da su se protiv projekta digli i Opuzen i Metković, i Gradac i Trpanj, i Pelješac, a ne samo Ploče. Optužio je čelnika tvrtke Luka Ploče Energija Josipa Jurčevića da ‘gura’ projekt suprotno volji lokalne zajednice.

– Pozivamo sve građane da nam se pridruže u rušenju ove sulude ideje – zaključio je Karamatić, a njegova kolegica Musa istaknula kako su se građani angažirali iz svih slojeva, i stranački i nestranački.

– Dok je Neretve bit će i hrane za njene stanovnike. Moramo reći ‘ne’ pod svaku cijenu, jer rok trajanje ove TE je 40 godina, a posljedice su nesagledive – kazala je Musa, najavivši i prosvjed pred zgradom Gradskog vijeća Grada Ploča u petak, za kada je zakazana sjednica na kojoj bi Gradsko vijeće trebalo predložiti izmjene županijskog prostornog plana.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana