DuList IN

Ne robujem trendovima

Ne robujem trendovima

Predivna mlada Kim Kosanović, model agencije Talia učenica je 4. razreda Privatne klasične gimnazije u Zagrebu. No, iako je još u srednjoškolskim klupama često je možemo vidjeti u kreacijama poznatih hrvatskim dizajnera.

Nosila je reviju Zigmana, Elfsa, Galaša, Martina Felja, Zorana Aragovića, Maka i mnogih drugih poznatih hrvatski dizajnera. S mladom Kim porazgovarali smo o njenim početcima bavljenja manekenstvom, hrvatskom dizajnu…

Od kada ste u svijetu mode i kako je danas biti manekenkom?
– U svijetu mode sam otprilike godinu i pol dana. Otkrila me Tihana Harapin Zalepugin, ali sam prvih 6 mjeseci radila u Midikennu. Sad sam kod Tihane u Talia Model agenciji. Biti modelom danas je dosta teško jer je konkurencija veća, a živimo u doba recesije kada je svaka kuna bitna. Zato posla ima manje nego prije, pa se model mora više truditi odgovarati standardima kako bi se izborio s konkurencijom.
 
NOSIM ONO U ČEMU SE UGODNO OSJEĆAM
 
Pratiš li hrvatski dizajn? Nosiš li odjeću domaćih dizajnera i kojih?
Naravno da pratim, jer radim za hrvatske dizajnere pa volim pratiti promjene u njihovom radu iz sezone u sezonu. Povremeno nosim i odjeću domaćih dizajnera, za neke svečanije prilike, ali za svakodnevne prigode više volim neke od pristupačnijih high street brandova.

Kako bi prokomentirala svoj stil? U čemu se najbolje osjećaš?
Moj stil je casual i jednostavno ga je opisati. Ne robujem trendovima i nosim samo ono u čemu se osjećam ugodno. Najbolje se osjećam u nekoj laganoj ljetnoj haljinici, jednostavnoj pamučnoj majici i trapericama ili kratkim hlačicama.

Na koje odjevne predmete najviše voliš potrošiti novac?
Mislim da najviše novca treba potrošiti na dobru torbu i cipele, ostalo se sve gotovo jednako kvalitetno može naći i u nekim jeftinijim dućanima.
Osobno mislim da je bespotrebno za običnu majicu izdvojiti nekoliko tisuća kuna samo zbog potpisa.
 
LJETOVANJE DUŽ OBALE
 
Ima li u tvom ormaru odjeće s potpisom?
Ima nešto, ali ne haute couture naravno, nego neke Pret-a-porter marke, no mislim da sam još premlada za kupovinu skupljih stvari i više volim high street brandove.

Što misliš o mom radu i mojim kreacijama?
Nažalost s Vašim radom sam upoznata samo površno, nadam se da ćemo imati priliku surađivati u budućnosti.

Gdje ćeš provesti ljeto?
Ljeto ću provesti na više mjesta. Naravno sve na hrvatskoj obali. Sigurno ću posjetiti, Hvar, Split, Brač i Korčulu

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist