Grad

Ne radi brojač posjetitelja, udar groma oštetio kamere

Ne radi brojač posjetitelja, udar groma oštetio kamere

Brojač posjetitelja u povijesnoj jezgri je izvan funkcije.

Naime, prema obavijesti sa stranice dubrovnik-visitors.hr na kojoj su inače svim korisnicima dostupne informacije o stvarnom broju posjetitelja unutar povijesne jezgre, sustav je privremeno neostupan zbog udarag groma u mrežnu opremu.

-Uslijed olujnog nevremena 11. rujna došlo je do udara groma u mrežnu opremu Dubrovnik Visitors sustava zbog čega su oštećene tri kamere. Jedna kamera je zamijenjena rezervnom, ali druge dvije su još neispravne. Nove kamere su naručene i bit će postavljene u najkraćem mogućem roku. Ispričavamo se zbog neugodnosti i molimo sugrađane za razumijevanje – obavijest je sa stranice Dubrovnik Visitors.

Inače, testna faza sustava brojača posjetitelja unutar povijesne jezgre započela je sa svojim radom u svibnju ove godine, a šest brojača raspoređenih na ulaze i izlaze iz Grada očitava podatke o trenutačnom broju posjetitelja u povijesnoj jezgri.

Kako nam je tada rekao Nikša Vlahušić, stručnog suradnika DURA-e, brojač posjetitelja primarno je zamišljen kao alat koji će donijeti podatke o stvarnom broju ljudi unutar povijesne jezgre, ali i njihovom ponašanju u različitim dijelovima dana.

Pročitajte još

Maro Kristić: Svi smo zakazali i uzrokovali nered na tržištu rada

Dulist

[FOTO] ZBOR GRAĐANA GK GRAD Evo što sve tišti stanovnike unutar zidina

Dulist

Dubrovačka biskupija traži zakupce za prostore u Gradu i Mlinima

Dulist