Zanimljivosti

NE PROPUSTITE Korizmena duhovna obnova za obitelji u župi sv. Mihajla

NE PROPUSTITE Korizmena duhovna obnova za obitelji u župi sv. Mihajla

Korizmena duhovna obnova za obitelji održat će se od 24. do 26. ožujka u župi sv. Mihajla na Lapada, a vodit će je mr. sc. don Ivica Mršo, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu, javljaju iz Dubrovačke Biskupije.

Prvog dana u petak, 24. ožujka, duhovna obnova će započeti misom u 18 sati nakon čega će u 19 sati uslijediti prvo predavanje pod nazivom „Božja milost i ljubav ne diskriminiraju nikoga“.

U subotu, 25. ožujka, okupljanje i druženje uz kavu predviđeno je za 16 sati, nakon čega će u 16.30 sati započeti drugo predavanje s posebnim naglaskom na obitelji čija se djeca spremaju na sakramente prve pričesti i krizme. U 18 sati će biti misa nakon koje će u 19 sati uslijediti treće predavanje u kojem će se naglasak staviti na duhovnost razvedenih i ponovno civilno vjenčanih obitelji.

Posljednjeg dana u nedjelju, 26. ožujka, ujutro u 11.30 sati će biti misa za djecu, dok će u 19 sati biti misa za mlade.

Župa sv. Mihajla kao organizator na duhovnu obnovu poziva sve obitelji s područja grada Dubrovnika, a i šire, osobito obitelji čija se djeca spremaju na sakramente sv. pričesti i krizme, kao i rastavljene te ponovno vjenčane, osobito ako imaju djecu koja se spremaju za navedene sakramente.

* * *

Don Ivica Mršo, završio je postdiplomski studij filozofije u SAD na Katoličkom sveučilištu (Catholic University) u Washingtonu D.C. Svoje plodno iskustvo rada s obiteljima stekao dugogodišnjim radom u Katoličkom školskom centru sv. Josip Sarajevo (ravnatelj KŠC 2005.-2015.). Profesor je filozofije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu, dopredsjednik Zaklade „Za mudrost i plemenitost“ koja stipendira katoličke studente.

* * *

“Kršćanski brak, kao odraz sjedinjenja između Krista i Crkve, u potpunosti se ostvaruje u sjedinjenju između muškarca i žene, koji se daju jedno drugomu u isključivoj ljubavi i slobodnoj vjernosti, koji pripadaju jedno drugom do smrti i koji se otvaraju prenošenju života, a posvećeni su sakramentom koji im daje milost da postanu kućna Crkva i kvasac novog života za društvo. (…) Premda uvijek vjernicima preporučuje savršenstvo i poziva na potpuniji odgovor Bogu, ‘Crkva mora brižno i pažljivo pratiti svoju najslabiju djecu, obilježenu izgubljenom i ranjenom ljubavlju, vraćajući povjerenje i nadu, poput svjetionika neke luke ili baklje koja se nosi među ljude da prosvijetli one koji su skrenuli s pravoga puta ili se nalaze usred oluje'” (Papa Franjo, Amoris Laetitia 291-292).

Izvor: Dubrovačka Biskupija

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1851. Rođen povjesničar, književnik i diplomat Lujo Vojnović

Dulist

Obilježavamo Međunarodni dan obitelji!

Dulist

VIKEND ZA LJUBITELJE VINILA Sajam gramofonskih ploča u Lazaretima

Dulist