Kultura

NE PROPUSTITE Koncertna priča ‘Put u Veneciju’ u Kneževom dvoru

NE PROPUSTITE Koncertna priča 'Put u Veneciju' u Kneževom dvoru

Švicarski Belper Chor i hrvatski ansambl Camerata Zagreb nastavljaju uspješnu međunarodnu suradnju. Nakon što su u tri navrata napunili koncertnu dvoranu Menuhinov Forum u Bernu i oduševili slušatelje, nastupiti će uskoro i u Hrvatskoj s njihovom sjajnom koncertnom pričom “Put u Veneciju” u Dubrovniku, utorak 27. rujna u 21 sat u Kneževu dvoru.

Program koji obuhvaća najljepše brojeve iz svijeta klasične glazbe pa sve do nezaboravnih evergreena u izvrsnim bogatim obradama jamči iznimni umjetnički užitak.

Solisti su sopranistica i primadona zagrebačkog HNK Adela Golac Rilović i mezzosopranistica Vedrana Zrnić pod umjetničkim vodstvom prof.Mathiasa Behrendsa i koncert majstoricom   Đanom Kahriman.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Švicarskog veleposlanstva u Republici Hrvatskoj, Croatia Bus i Rotary Club Zagreb Metropolitan, a u suradnji sa Dubrovačkim simfonijskim orkestrom.

Osim koncerata, ovo je i značajna kulturna i profesionalna razmjena iskustava, ali i prilika za upoznavanje te sklapanje novih prijateljstava čime je i sam projekt dobio još jednu lijepu dimenziju. Fokus je uvijek na dobroj i kvalitetnoj izvedbi, ali i na zajedničkom kreiranju, razvitku novih ideja i međusobnih utjecaja.

Kako zvuče Belper Chor i Camerata Zagreb možete poslušati na njihovom YouTube kanalu gdje se nalazi nekoliko snimaka sa njihovog dvostrukog CD-a live ”Eine Reise nach Venedig”.

Prof. Mathias Behrends koji je umjetnički voditelj zbora i profesor te voditelj Švicarskog Opernog studija, neprestano radi na projektima i idejama kako povezati Hrvatsku i Švicarsku na različite načine. Dosad je već ostvario niz suradnji s Muzičkom Akademijom u Zagrebu održavši cijelo tjedni masterclass u Zagrebu, kao gosta na Međunarodnoj Ljetnoj Akademiji Biel pozvao je hrvatskog dirigenta Mladena Tarbuka, pomogao je mlade studente iz Hrvatske da dođu na usavršavanje i pjevaju projekte u istaknutim naslovnim ulogama u Švicarskoj te promiče dobar glas Hrvatske duž svog umjetničkog puta i na redovnim putovanjima.

Cijene ulaznica su od 100 do 250 kuna, a mogu se kupiti u uredu DSO-a (Slanica), u turističkoj agenciji Perla Adriatica na Pločama, gift shopu Dubravka na Pilama, u Luži te jedan sat prije početka koncerta ispred Dvora. Povlaštene cijene ulaznica za umirovljenike, korisnike Libertasovog pokaza, studente i građane stare gradske jezgre vrijede i za ovaj koncert, a one se kupuju samo na blagajni DSO-a. Dodatne informacije dostupne na 099 221 1585.

 

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist