DuList INKultura

Ne propustite izložbu ‘Kroz dječje oči’ u Sponzi

Ne propustite izložbu 'Kroz dječje oči' u Sponzi

Izložba ‘Kroz dječje oči’ održat će se u palači Sponza u subotu 14. siječnja s početkom u 18 sati, a ostaje otvorena ddo petka, 20. siječnja 2017. godine.

Autori izložbe djeca su s poteškoćama u razvoju koja su od listopada 2015. do travnja 2016. godine pohađala radionice izrade keramike na Sveučilištu u Dubrovniku i na njima izradila keramičke predmete različite tematike. Tijekom radionica djeca su kroz medij keramike poticana na otkrivanje i razvijanje vlastitih preferencija, sposobnosti i potreba.

Radionice su osmislile i vodile akademska umjetnica i docentica Kristina Kojan Goluža i magistra psihologije Tena Erceg uz suradnju s edukatoricom – rehabilitatoricom Anitom Šimović. Svoj je doprinos i potporu radionicama pružila i Romana Manenica, mag. art.. Na radionicama su uz djecu bile prisutne i njihove učiteljice iz OŠ Marina Držića u Dubrovniku, logopedinja Ljerka Anđelković, defektologinja Eva Janet Maltarić – Spajić, radna terapeutica Magdalena Šurković i socijalna pedagoginja Daniela Lonac. U oba su se ciklusa radionica spremno uključili i roditelji djece koji su im bili najveća podrška.

Izložbu su financijski podržali Adriatic DMC, Studentski centar Dubrovnik i Embassy Films Croatia, a više informacija potražite ovdje.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist