Sport

NE MOŽE VIŠE Legendarni Jugaš objesio kapicu o klin

Nikola Janović

Gotovo nevjerojatno je zazvučala vijest kako se netom nakon završenog Europskog prvenstva u Beogradu, odlične igre i osvojenog srebra reprezentacije Crne Gore, od vaterpola oprašta njihov kapetan Nikola Janović.

Trebalo je provjeriti tu vijest pa smo ‘zazvali’ Nikolu koji je četiri godine svoje bogate karijere proveo u našem klubu i ostavio dubok trag. Kako igrački tako i ljudski.

-Istina je, dosta je bilo – počeo je Janović. Kako je došlo do te nagle odluke?
-Nije bilo naglo. Razmišljao sam o tome i prije Europskog prvenstva i na pripremama sam vidio da sam prezasićen. Ipak, želio sam da odigramo Prvenstvo najbolje što možemo u čemu smo uspjeli i vratili se u vrh europskog vaterpola i plasirali se na Olimpijske igre. Ne samo da se opraštam od reprezentacije nego se to odnosi i na klupsku karijeru. Jednostavno osjetiš kad je došlo vrijeme za odlazak. Meni je 36 godina i shvatio sam da je došlo vrijeme kad moraš reći dosta je bilo.

Ipak, vijest je sve iznenadila obzirom da si se od vaterpola trebao oprostiti nakon Rija?
-To mi je bila početna misao, ali došao sam u stadij kad više ne mogu odraditi trening na pravom nivou. Velikoj većini su Olimpijske igre jednom u životu, a ja sam svoje Olimpijade odigrao i vjerujem kako će moj odlazak biti dodatna motivacija mojim suigračima u Riju da daju ono najbolje od sebe. Odlazim iz reprezentacije znajući da ona ostaje u pravim rukama jer je Vlado Gojković još jednom pokazao da je veliki trener.’

Što bi izdvojio iz svoje bogate karijere?
-Osim trofeja s reprezentacijom, kao što sam već puno puta rekao, jedan od naljepših dijelova moje karijere bile su četiri godine provedene u Juga. To je jedini klub uz matični Primorac u kojem sam proveo toliko godina u kontinuitetu. Prve dvije godine i osvajanje prvenstva Hrvatske, final four Lige prvaka u Beogradu, potom puno drugih odličnih utakmica i osjećaj da sam kao doma ostat će mi zauvijek u sjećanju. Jug će uvijek biti moj klub!

Ostaje li Nikola Janović uz vaterpolo?
-Prije svega mi treba malo odmora od svega, a poslije ćemo vidjet. Najlogičnije bi bilo da ostanem uz bazen, o nekim stvarima sam već razmišljao, ali ponavljam prvo odmor – zaključio je Janović.

Sretno ti bilo Nikola uz želju da te još dugo gledamo uz bazen.

Izvor: VK Jug CO

Pročitajte još

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist