Sport

NBA LIGA Trener Magica objasnio zašto Hezonji ne daje više minuta

NBA LIGA Trener Magica objasnio zašto Hezonji ne daje više minuta

Trener Orlando Magica Scott Skiles odgovorio je mnogim kritičarima koji mu zamjeraju što Mariju Hezonji, 5. picku NBA drafta, ne daje dovoljno minuta, točnije češće ga ostavlja da ‘grije’ klupu.

Prema nekima, brojni drugi novaci u ligi dobivaju puno više prilika. Trener Orlanda opravdanje je pronašao u Hezonjinoj kvaliteti obrane.

-Marija smo birali s namjerom da postane igrač koji je dobar u oba smjera, u napadu, ali i obrani. Činjenica je da nema puno takvih u NBA ligi. Također, ekipe mogu igrati dobru obranu ako nemaju vrhunske obrambene igrače, ali moraju imati dobar obrambeni sustav. Opet, s druge strane imate igrače poput Klaya Thompsona i Jimmyja Butlera, kvalitetne napadače, ali igrače koji te apsolutno mogu zaustaviti u obrambenom segmentu igre. Naš je cilj za Marija da u budućnosti postane takav igrač. Pomažemo mu da pronađe konstantu u obrani – izjavio je Skiles za lokalni Orlando Sentinel.

-Nemamo nikakve sumnje da će postati dobar igrač u oba smjera, samo je pitanje vremena. Imao je trenutaka kada je igrao stvarno dobru obranu. Također, kao tipični ‘rookie’ ima trenutaka kada ne igra dobru obranu. Što se tiče napada, tu je već jedan od najboljih naših igrača – istaknuo je Skiles.

Mnogi igrači se ne bi složili s ovakvim mišljenjem svoga trenera, ali Hezonja je potpuno svjestan da je Skiles u pravu. Kako i sam kaže, svaki trening je korak naprijed za njega.

-Možda ga ljudi ne razumiju kada kaže da sam dugoročni projekt ove franšize, ali to je istina. Nemam nikakvih problema s tim jer ga razumijem. Svaki dan je novi korak unaprijed za mene. Želim naučiti igrati u napadu i u obrani. Trener to želi, ali i ja. Želim sve naučiti. Želim biti dobar u svakom detalju igre. Tako da je svaki trening nova prilika za poboljšanje – rekao je Hezonja.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist