Aktualno

“Nastavite gradnju Mosta, zaustavite negativne tenzije”

"Nastavite gradnju Mosta, zaustavite negativne tenzije"

Tražimo od Vlade nastavak izgradnje Pelješkog mosta i autoceste preko teritorija RH kako bi se spriječile negativne tenzije na kranjem jugu. Također tražim od predsjednika Iva Josipovića da se uključi u ove rasprave radi očuvanja sigurnosti i stabilnosti Hrvatske na ovom području

-poručio je župan Nikola Dobroslavić sa današnje konferencija za novinare, na temu najnovijih najava Vlade oko uspostavljanja trajektne linije Komarna – Brijesta kao rješenja prometne izoliranosti hrvatskog juga. Župan je naglasio kako su takvi prijedlozi neprihvatljivi, te kako izazivaju ogorčenje kod građana Dubrovačko-neretvanske županije:

-Uvjereni smo da je jedino rješenje Pelješki most, koji je ucrtan u svim prostornim planovima i koji ima sve dozvole. To bi učinila svaka vlada svake država, a nije mi jasno zašto naša Vlada to odbija – istaknuo je župana dodvši kako su posljednje najave „podcjenjivanje građana DNŽ“.

-Mi smo ionako povezani trajektnom linijom Ploče-Trpanj, pa nitko ne govori da je to najbolje rješenje. A trajekti dovode u pitanje i zaštitu Malostonskog zaljeva kao rezervata prirode – naglasio je dodavši kako Ministarstvo prometa i Vlada ne uvažavaju stav Dubrovačko-neretvanske županije koja je još 2009. donijela Deklaraciju o prometnoj izoliranosti.

-Građani, gospodarstvenici, stranke, udruge negoduju, revoltirani su, najavljuju se prosvjedi. Dubrovačko područje dio je RH,  a naši branitelji su sa drugim gardijskim postrojbama i dobrovoljcima prolili krv za slobodu Hrvatske. Nisu je prolili da se netko poigrava ovim područjem-poručio je župan.
Osvrnuo se i najnoviji sastanak predstavnika Ministarstva prometa i Crne Gore na kojem se razgovaralo o gradnji brze ceste od Budve do Čilipa:

-To je zapanjujuće u odnosu na pitanje povezivanja krajnjeg juga Hrvatske. Što je previše, previše je- napomenuo je  Dobroslavić. Također je istaknuo kako će poduzeti sva zakonska sredstva kako bi se pronašlo rješenje, podcrtavši kako su najnovijim rješenjem nezadovoljne sve jedinice lokane samouprave te kako se čak najavljuju i blokade cesta.

-Imali smo potpisivanje peticije za nastavak gradnje Pelješkog mosta. Građani negoduju. Javljaju se inicijative o zasebnosti Dubrovnika, koje dijelom razumijem, ali ako to vodi u separatizam onda sam protiv toga. Ali ovaj najnoviji način povezivanja vodi upravo k tome –  naglasio je župan Dobroslavić dodavši kako se time ugrožava teritorijalna cjelovitost Republike Hrvatske. 

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist