Politika

NASILJE NAD ŽENAMA “Tražimo nultu stopu tolerancije!”

NASILJE NAD ŽENAMA “Tražimo nultu stopu tolerancije!”

Povodom današnjeg Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama priopćenjem se oglasila i Zajednica žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Dubrovnik.

– Na današnji dan obilježavamo Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Odlukom Ujedinjenih naroda od 17. prosinca 1999. godine, ovaj dan obilježava se u znak sjećanja i poštovanja prema sestrama Mirabel, koje je 25. studenoga 1960. godine u Dominikanskoj Republici dao ubiti diktator Rafael Trujillo zbog njihovih aktivnosti i borbe za demokraciju i pravdu, te svim onim ženama koje su svoj rad posvetile borbi za ljudska prava, za dostojanstvo svakog ljudskog bića. Nasilja je nažalost još uvijek previše. Šutnja prestrašenih žena i onih koji nasilje vide, a ne prijavljuju je još sveprisutna – ističe se u priopćenju.

– Zajednica žena “Katarina Zrinski” među svojim zadaćama ima i borbu za prava žena, za njihovu zaštitu u oblicima u kojima je ona potrebna, te afirmaciju žena u društvu. Na današnji dan još jednom upozorimo na nultu stopu tolerancije prema nasilju te istaknimo važnost žene kao majke, uspješne poslovne žene, društvene djelatnice te nadasve vrijednog ljudskog bića ona ovoj, nažalost o jednakosti ne posve osviještenoj planeti – stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednica Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Dubrovnik Nikica Anić.

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist