Hrvatska

NAKON POPLAVA Sramotna odšteta stradalima između 4 i 6 kuna!

NAKON POPLAVA Sramotna odšteta stradalima između 4 i 6 kuna!

Stanovnicima poplavljenih sela županjske Posavine ovih su dana stigle potvrde da će im, zbog elementarne nepogode, na račune biti uplaćeni određeni iznosi novca. I dok neki zadovoljno trljaju ruke, drugi su ostali neugodno iznenađeni.

U Dnevniku HRT-a objavljena je priča o sramotnim odštetama koje su dobili stradali u lanjskim poplavama. Osamdesettrogodišna Emilija dobila je rješenje o odšteti za elementarnu nepogodu koju joj Općina nudi – šest kuna i 74 lipe. Njena susjeda Biljana je prošla još gore. Iako joj je voda potopila vrt i 15-ak voćki te se sve osušilo za odštetu joj je dodijeljeno 4 kune i 49 lipa! Fizičke osobe dobivaju 4 posto od štete koju su prijavili. Ako su prijavili 1000 kuna dobili su 40 kuna, javlja HRT.

Otvaranje žiro računa za 6 kuna i 74 lipe skuplje je od dobivenog novca. Tako da će pomoć vjerojatno ostati državi jer tko nema, a ne otvori račun, ostaje bez novaca. Tako će se svih Emilijinih 6,74 i Biljanine 4,49 kune vratiti u državni proračun. Njih dvije osiromašene poplavom, a država bogatija za više od 11 kuna, zaključuje se u reportaži te najavljuje da će u posjet županjskoj Posavini uskoro stići predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.

Obići će mjesta stradala u prošlogodišnjoj poplavi. Posjet će započeti u Gunji sastankom s ministricom graditeljstva i prostornog uređenja Ankom Mrak-Taritaš te čelnicima županijske i općinske vlasti.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist