DuList IN

NAKON DVA DESETLJEĆA Bajaga ponovo u Gradu!

Bajaga i Instruktori

Nakon više od dva desetljeća jedno od najvećih imena regije dolazi u Dubrovnik, gdje će veličanstvenim koncertom u Culture Clubu Revelin odsvirati najveće hitove od kojih su mnogi i dan danas dobro poznati svim generacijama. Zasvirat će 30. travnja.

Bajaga je već širom regije punio koncertne prostore, a u Dubrovnik se vraća nakon dugo vremena,  te će ovo biti jedinstvena prilika za sve Dubrovčane da uživaju u čarobnoj večeri punoj prekrasnih pjesama, koje je ovaj autor poklonio svojoj publici.

Bajaga i Instruktori osamdesetih godina su među najpopularnijim i najtiražnijim domaćim bendovima, zahvaljujući velikim hitovima “Berlin”, “Zažmuri”, “Dobro jutro džezeri”, “Samo nam je ljubav potrebna”, “442 do Beograda”, “Plavi safir”, “Verujem, ne verujem” i mnogim drugima. Čitatelji časopisa Rock ga 1984.  proglašavaju za “Rock ličnosti sezone”, a nakon čega dobija nebrojene glazbene nagrade. U devedesetima Bajaga i Instruktori uspjevaju opstati uz povremene promjene postave, a status velikog benda učvršćuju izdanjima “Četiri godišnja doba” (1991), “Muzika na struju” (1993) i “Od bižuterije do ćilibara” (1996), a muzika puna optimizma i dalje uspjeva preći granice nekada zajedničke države.

Svoju pozitivnu muzičku misiju Bajaga i Instruktori nastavljaju i u 21. stoljeću, između ostalog, albumima “Zmaj od Noćaja” (2001), “Šou počinje u ponoć” (2005) i “Daljina,dim i prašina” (2012). Procjenjuje se da su Bajaga i Instruktori u dosadašnjoj karijeri prodali više od pet milijuna nosača zvuka.

Aktualni album “Daljina, dim i prašina” objavljen je 6. lipnja 2012. godine u paketu s knjigom “Vodič kroz snove”, prvom Bajaginom zbirkom poezije koja sadrži po autorovom izboru sedamdesetak pjesama iz svih razdoblja karijere. Ove godine slavi 30 godina svoje uspješne karijere u sklopu koje i dolazi u Dubrovnik.

Ne moramo isticati da će ovo biti jedinstvena prilika da u prekrasnom ambijentu Culture Cluba Revelina doživite koncertnu čaroliju, kakvu zajedno sa svojom publikom izvode Bajaga&Instruktori.

Vrata Culture Cluba Revelin  se otvaraju u 23 sata, a koncert počinje u ponoć i po.

Pročitajte još

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist

AKTIVNA HRVATSKA U DUBROVNIKU Jelena Atabeyki predstavlja svjetske hit vježbe za lice

Dulist