DuList IN

NAKON 38 GODINA Okupila se ekipa iz 8 c. razreda!

NAKON 38 GODINA Okupila se ekipa iz 8 c. razreda!

Nakon punih 38 godina ove nedjelje prvi put okupila se ekipa iz 8 c. razreda, generacija koja je školske 1976/77. godine završila svoje osnovno školovanje u nekadašnjoj Osnovnoj školi „Miše Simoni“.

Škole koja okuplja djecu iz Grada, s Ploča i iz Pila, zadnjih godina znane nam kao OŠ „Marin Getaldić“. Uz njih dvadesetak okupljenih, s njima je naravno bila i njihova razrednica, gospođa Marija Wagner.
Tako je i ova generacija, danas manje – više naših znanih sugrađana, za vrijeme svog osnovnog školovanja gotovo u potpunosti bila iz Grada, tek jedan učenik bio je s Ploča, dva iz Pila, a u petom razredu pridružio im se i dio učenika iz Rijeke dubrovačke, iz tamošnje „pridružene“ škole koja je tada imala samo četiri razreda. Prva dva razreda osnovne škole ova generacija osnovaca iz Grada završili su u znanoj Preparandiji, treći razred u školi Centar u Gradu, a u četvrti razred krenuli su na Ploče.

Danas, nakon toliko godina, unutar Zidina, u samom Gradu od svih njih iz 8 c. razreda samo ih dvoje još uvijek u njemu živi, ostali su odselili i žive u nekih drugim kvartovima i kotarevima Dubrovnika.
Možda upravo i iz toga razloga bila je ovo večer s jako puno lijepih sjećanja; na igre po ulicama tada djecom punog Grada, prve pjesme u Malom raspjevanom Dubrovniku, na dane i zgode iz škole, sjajnu nogometnu ekipu koju su imali, zatim nekadašnje tamno plave školske kute s amblemom škole koje su se tada morali nositi, pa njihov list „Mi mladi“, kao i na mnoge drage nezaboravne nastavnike, njihovu završnu ekskurziju te još puno toga. Vrlo lijepa i ugodna večer koja će se, kako najavljuju, brzo ponoviti i nikad više neće čekati da prođe toliko godina do njihovog novog susreta…

Osmi-ce-Boris-(5)

S lijeva na desno: Marin Vujić, Ivica Balić, Sanja Šahurić,  Boris Njavro, Marina Glavinić, Zage Kristić, Suad Dilberović, Keka Žaknić, Jadranka Bobić, Antun Knego, razrednica Marija Wagner, Dubo Violić, Marija Nenadić, Miho Karlić, Katija Penjak, Đani Erceg, Jovo Ilić, Luko Roki, Vlaho Car

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist