Grad

NAKON 16 GODINA 20. studenoga će Grad Dubrovnik ‘raskinuti’ s golfom na Srđu?

NAKON 16 GODINA 20. studenoga će Grad Dubrovnik 'raskinuti' s golfom na Srđu?

Dan 20. studenog mogao bi biti ključna prekretnica za konesionara za golf na Srđu, piše Index.hr. Naime, oni su nedavno iz ureda gradonačelnika Fraknovića zaprimili odgovor u kojem stoji kako ‘Koncesionar nije ispunio obaveze predviđene ugovorom o koncesiji’.

Na spomenuti datum koncesionar bi mogao ili platiti milijunske penale zbog nerealiziranog projekta ili bi se ugovor, što je sada vrlo izgledno, mogao raskinuti te bi na taj način priča u trajanju od 16 godina konačno mogla biit okončana.

Iz Ureda gradonačenika za Index.hr su odgovorili i ovo:

“Grad Dubrovnik i društvo Razvoj Golf d.o.o. 25. ožujka 2009. godine zaključili su Ugovor o koncesiji. Ugovor je solemniziran (potvrđen) 8. travnja 2017. godine od strane javnog bilježnika Iva Radovića iz Dubrovnika. Koncesionar nije ispunio obaveze predviđene Ugovorom o koncesiji, pa je još 20. studenoga 2015. godine bivši gradonačelnik donio odluku o aktivaciji naplate bankovnih jamstava od tvrtke Razvoj Golf u iznosu nešto manjem od 2 milijuna kuna. Međutim, gradonačelnik je nakon toga odlučio stornirati aktivaciju naplate. Koncesionar je potom produžio rok valjanosti bankovnog jamstva i taj rok ističe 20. studenoga 2017. godine”, pojašnjavaju iz Ureda gradonačelnika Mata Frankovića, gdje su dodali i to kako će ‘razmotriti sve mogućnosti koje im stoje na raspolaganju – od aktivacije bankovnih jamstava do raskida Ugovora o koncesiji’. Tražit će, kažu, ‘rješenje koje je najpovoljnije za Grad i sve njegove građane’.

Više pročitajte ovdje.

 

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist