Sport

NAJVEĆI ISPIT VATERPOLISTA ‘Barakude’ spremni za Srbiju!

NAJVEĆI ISPIT VATERPOLISTA 'Barakude' spremni za Srbiju!

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nakon jučerašnje pobjede protiv Francuske, odradila je prvi današnji trening te s nestrpljenjem očekuje utamicu protiv Srbije koja je sinoć izgubila od Mađarske rezultatom 6:8.

– Odrađen je jutarnji, a još nas danas očekuje i večernji trening. Sutra ćemo na sastanku pogledati snimku utakmice Srbija – Mađarska, kratko ga izanalizirati i pripremiti se koliko je moguće za utakmicu. Moramo podići koncentraciju igre u obrani u odnosu na Francusku, dovesti je na onaj nivo na kojem je bila do sada te spremni dočekati utakmicu. Svi su zdravi i nema nikakvih problema u momčadi! – izjavio je izbornik Ivica Tucak.

– Osjećamo se spremno mentalno i fizički. Pred nama je jedna od najvažnijih utakmica u kojoj reprezentacija Srbije jest favorit, no dobrim pristupom i boljom koncentracijom imamo svoju šansu. Popodne nas očekuje još jedan taktički trening. Trebamo podići nivo igre, maksimalno koncentrirano ući u utakmicu i dati sve od sebe kako bi upisali još jednu pobjedu i vrlo važna tri boda! – kazao je dokapetan Nikša Dobud.

U skupini B Hrvatska se trenutno nalazi na drugom mjestu sa 7 bodova, dok je na prvom mjestu domaćin Mađarska sa tri pobjede i maksimalnih 9 bodova. Srbija je na trećem mjestu sa 6 bodova, dok je Španjolska na četvrtom mjestu sa 4 boda. Njemačka i Francuska nisu upisale niti jednu pobjedu te nemaju niti jedan bod.

– Raspoloženje u momčadi je dobro, čekaju nas dvije najvažnije utakmice. Sutra moramo ući u njih puno čvršće i maksimalno angažirani jer jedino tako možemo doći do rezultata koji priželjkujemo. Fizički će to biti jako naporna utakmica, a nadam da ćemo moći parirati u igri sa Srbijom koja je u ovom trenutu odlična momčad, odlično pokrivena na svim pozicijama sa dvojicom vrhunskih igrača. Vjerujem kako možemo pružiti dobru partiju! – izjavio je kapetan Josip Pavić.

Utakmica Hrvatska – Srbija igra se sutra, u subotu 19. sprnja u 16 sati, dok se posljednja utakmica u skupini, protiv raspoloženih domaćina Mađara, igra u ponedjeljak 21. srpnja u 20.30 sati.

– Nadam se da ćemo igrati puno bolje nego u prethodnim utakmicama jer mislim da nismo pokazali ono najbolje od nas. Znamo da je reprezentacija Srbije odlična ekipa, no za prolazak dalje ovisimo sami o sebi. Treba nam jedna pobjeda i nadam se da ćemo je ostvariti već sutra. Vjerujem da ćemo imati i potporu naših navijača i nadam se da će ih doći što više jer nam je njihova podrška potrebna! – izjavio je Andro Bušlje.

Pročitajte još

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist