Zanimljivosti

Najbolji svjetski fotografi izlažu u Sponzi

Najbolji svjetski fotografi izlažu u Sponzi

Radovi najboljih svjetskih fotografa mogu se od ponedjeljka vidjeti u Sponzi. Otvorena je, naime, međunarodna izložba fotografija „Dubrovnik International Photo Salon 2012“ (DIPS 2012), u organizaciji Fotokluba Marin Getaldić.

Za ovu izložbu zaprimljeno je 7 266 fotografija 671 autora iz 59 država, što je čini najvećom međunarodnom izložbom ove godine u Hrvatskoj. Na izložbi se mogu vidjeti najboljih 60 fotografija po izboru povjerenstva sastavljenog od eminentnih fotografskih stručnjaka.

Izložba se odvija pod pokroviteljstvom Međunarodne federacije fotografske umjetnosti FIAP (Fédération Internationale de l'Art Photographique), krovne organizacije koja okuplja nacionalne fotografske saveze iz cijelog svijeta, udruženja PSA (Photographic Society of America) te Hrvatskog fotosaveza kao strukovnog saveza hrvatskih fotografskih udruga.

Za ovu izložbu fotografi iz cijelog svijeta mogli su dostaviti radove u četiri kategorije – slobodnoj temi u kolor i monokromatskoj tehnici, na temu prirode kao i putne fotografije s temom „Čovjek i more“. Pokroviteljstvo FIAP-a kruna je dosadašnjeg rada Fotokluba Marin Getaldić te potvrda kvalitete djelovanja dubrovačkih fotoamatera budući je ovo prvo pokroviteljstvo dodijeljeno nekoj izložbi u Hrvatskoj u 2012., navode organizatori.

Godišnje se u svijetu organizira samo oko stotinjak izložbi koje zadovoljavaju stroge FIAP-ove kriterije za dobivanje pokroviteljstva.

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist