Aktualno

Najbolje u državi znaju prometne propise, a nemaju ni semafora ni ‘zebre’ ni znaka!

Najbolje u državi znaju prometne propise, a nemaju ni semafora ni 'zebre' ni znaka!

Osnovna škola Smokovljani pobjednik je 9. državnog natjecanja ‘Prometna učilica’ o poznavanju prometnih propisa koje svake godine organizira Ministarstvo unutarnjih poslova.

-Prošle godine smo bili odlični peti u konkurenciji 220 škola, a ove godine sudjelovala je 291 škola s ukupno 9700 učenika iz cijele Hrvatske. Naša mala škola, koja broji svega 50 učenika, postala je državni prvak. Da stvar bude još interesantija, a pobjeda slađa, naši učenici oko škole nemaju nikakav prometni znak, označenu zebru, kružni tok, a ni semafor. Prometno smo potpuno izolirani i da bi djeca vidjela sve ove prometne znakove moraju otići u 75 kilometara udaljeni Dubrovnik! Oko škole nema nikakva trgovina i prva se nalazi u 12 kilometara udaljenom Slanom – ističe ravnatelj škole Zlatko Volarević.

Najavio je kako će se u ponedjeljak 12. veljače u 12.15 sati u školi održati službeno proglašenje državnih prvaka te će službeni predstavnik MUP-a uručiti djeci diplome koje su dobili te laptop školi za osvojeno prvo mjesto.

-Djeca su dokazala da se radom i trudom kad imate uvjete u školi (internet, informatičku učionicu i nova računala) može ne samo ravnopravno natjecati s velikim školama iz cijele Hrvatske, nego ih čak i pobijediti – tvrdi ravnatelj Volarević, dodajući kako je natjecanje održano online preko računala iz nove školske informatičke učionice.

Bravo za mlade Primorce!

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist