Natrag
24.8.2017 06:58

facebook

twitter

google

rss

dulist

Najbolje prakse upravljanja vodom u urbanim područjima

24.9.2015 @ 21:06 Dulist Županija
4;4

Podijelite:

U organizaciji Zajedničkog istraživačkog centra – servis za znanost Europske komisije, NETWERC H2O – Mreža za vodu europskih regija i gradova i partnera u EU projektu BlueSCities, te suorganizaciji Regionalne razvojne agencije DUNEA, dvodnevna radionica naziva ”Winning by Twinning” počela je danas u Dubrovniku. Skup je otvorio zamjenik dubrovačko-neretvanskog župana Davorko Obuljen.

Međunarodni stručnjaci za vode, zajedno s predstavnicima gradova istočne Europe, Turske i Bliskog istoka istražit će važnost uloge lokalnih vlasti u rješavanju međunarodnih pitanja zaštite okoliša te govoriti o jednom od vodećih globalnih izazova 21. stoljeća – voda i kako upravljati našim najvrijednijim resursom.

Kako je istaknuto, cilj radionice je osigurati bolju suradnju između gradova koji su dio Europskog inovacijskog partnertsva za vode i gradova koji su novi u ovom konceptu. Želi se potaknuti njihova suradnja i međunarodno povezivanje uz naglašavanje važnosti dijaloga na različitim razinama javne administracije i među različitim sektorima.

Prezentaciju o vodnom sustavu i sustavu odvodnje na području Dubrovnika, od vremena Dubrovačke Republike do danas, imali su predstavnici Zavoda za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije. Kao problem koji se danas javlja istaknuto je pitanje odvodnje uslijed velikih padalina, pa je od strane organizatora predloženo da jedna od tema za radionice bude i prijedlog ideja za rješavanje sustava odvodnje.

Za sutra je planirano potpisivanje zajedničkog dokumenta – DUBROVAČKE DEKLARACIJE NAMJERE, kojim će izraziti volju za zajedničkim radom na budućim aktivnostima. Namjera je da ono što se dogodi u Dubrovniku ovaj tjedan bude početak važnog međunarodnog saveza na pitanju voda.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana