Crna kronikaKultura

NAGUTALI SE DIMA Požar na Lovrjencu omeo probu ‘Othella’

NAGUTALI SE DIMA Požar na Lovrjencu omeo probu 'Othella'

Za vrijeme održavanja probe za predstavu ‘Othello’, koja će u sklopu programa 67. Dubrovačkih ljetnih igara premijerno biti izvedena u subotu, 20. kolovoza, u subotu navečer izbio je manji požar na Lovrjencu.

Naime, kako javljaju iz Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci, u 21:46 sati izašli su na intervenciju gašenja požara trave i niskog raslinja na stijenama ispod tvrđave Lovrjenac. Na intervenciji je sudjelovalo osam vatrogasaca s tri vozila.

No, tijekom intervencije dubrovački glumac Maro Drobnić i zaposlenik Igara Matija Vojvodić nagutali su se dima. Kako doznajemo Matija Vojvodić je jedini ugrozio vlastiti život na pola metra od vatre na litici kada je iskočio, da bi zaštitio tvrđavu i prirodu od veće štete i ugasio požar uz pomoć cijelog hrabrog ansambla glumačke ekipe i zaposlenika.

Budući da su kašljali odvedeni su u bolnicu, ali su odmah pušteni. Kako nam je rekla Karla Labaš iz Ureda za odnose s javnošću i marketinga DLJI, Maro Drobnić se odmah nakon toga vratio na probu te je sve srećom završilo bez posljedica.

-Svi su dobro – rekla je Labaš.
Na naše pitanje ima li na Lovrjencu tijekom održavanja proba, a koje su počele još 1. kolovoza dežurnog vatrogasca, Labaš ističe kako se dežurstvo organizira tijekom izvedbi pred publikom, a za vrijeme trajanja proba na lokaciji nema dežurstva, ali je osigurana sva potrebna oprema za gašenje.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist