Natrag
18.8.2017 20:27

facebook

twitter

google

rss

dulist

NAGRADE NAJBOLJIMA Ovo su državni prvaci u znanju

10.6.2015 @ 15:12 Dulist Županija

Podijelite:

Državni prvaci na smotrama i natjecanjima iz znanja, učenici županijskih osnovnih i srednjih škola primili su od župana Nikole Dobrovalvića prigodne poklone.

Riječ je o učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima kao i njihovim mentorima koji su uvelike pridonijeli uspjehu svojih učenika.

Ovom prigodom župan Dobroslavić naglasio je kako je znanje ključ uspjeha te da ove nagrade trebaju biti poticaj svima da radom na svojim talentima dođu do ovakvog uspjeha, a Dubrovačko-neretvanska županija će uvijek pronaći način da taj uspjeh i nagradi.

Natjecanja i smotre iz znanja po pojedinim predmetima i razredima u Republici Hrvatskoj održavaju se na tri razine, počinju sa školskim, zatim županijskim, a učenici koji ostvare najbolje rezultate pozivaju se na državna natjecanja i smotre. Na školskoj razini natjecanja i smotri svake godine sudjeluje preko 100 000 učenika osnovnih i srednjih škola. Na županijskim razininama 30 000 učenika, a plasman na državna natjecanja i smotre ostvari gotovo 8 000 učenika osnovnih i srednjih škola.

Iz Dubrovačko-neretvanske županije ukupno 93 učenika su osvojila prva tri mjesta na državnim natjecanjima iz znanja i to 10 prvih mjesta, 46 drugih te 37 trećih mjesta.

Državni prvaci na smotrama i natjecanjima iz znanja su Antonio Mustahinić – Kemija, 8. razred OŠ Ivana Gundulića iz Dubrovnika, mentorica Vedrana Bebić; Josipa Bebić – Lik vizualne umjetnosti i dizajn, 8. razred OŠ Don Mihovila Pavlinovića iz Metkovića, mentorica Dubravka Šešelj; Marija Dodig- Hrvatski jezik, 3. razred Gimnazije Metković iz Metkovića, mentorica Lidija Puljan; Laura Hladilo – Solo pjevanje, 4. razred Umjetničke škole Luke Sorkočevića iz Dubrovnika, mentorica Dubravka Hilje; Paula Jadrušić, Ana Njirić – Glasovirska dua, 6. razred osnovne Umjetniče škole Luke Sorkočevića iz Dubrovnika, mentorica Sunčica Grego; Ana Bakija, Lucija Brautović, Barbara Ćorak, Nina Zvone- Kvarteti, 5. i 6. razred osnovne Umjetničke škole Luke Sorkočevića iz Dubrovnika, mentorica Đive Kušelj.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana