Kultura

NAGRADA HRVATSKOG GLUMIŠTA Tko je s ‘dubrovačkih dasaka’ nominiran?

NAGRADA HRVATSKOG GLUMIŠTA Tko je s 'dubrovačkih dasaka' nominiran?

Hrvatsko društvo dramskih umjetnika objavilo je nominacije za Nagradu hrvatskog glumišta 2016., a među nominiranima su i glumci i redatelji koji su u 2016. djelovali u Dubrovniku ili su iz Dubrovnika.

Za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina, za mušku ulogu nominiran je Romano Nikolić za ulogu Mirka Bradarića u predstavi ‘Duša od krumpira’ Rade Jarka u režiji Ozrena Prohića i izvedbi Kazališta Marina Držića iz Dubrovnika.

Također, Rade Jarak nominiran je za najbolji praizvedeni suvremeni hrvatski dramski tekst ili najbolju dramatizaciju, adaptaciju, dramaturšku obradu teksta ili dramaturgiju predstave za predstavu ‘Duša od krumpira’.
Za najbolje redateljsko ostvarenje – DRAMA, nominirana je Ivica Boban za režiju predstave ‘Othello’ Williama Shakespearea u izvedbi dramskog ansambla 67. Dubrovačkih ljetnih igara.

Za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina, za žensku ulogu, nominirana je Anja Đurinović za ulogu Dezdemone u predstavi “Othello” Williama Shakespearea u režiji Ivice Boban i izvedbi dramskog ansambla 67. Dubrovačkih ljetnih igara.

Za najbolje redateljsko, dirigentsko ili koreografsko ostvarenje – OPERETA / MJUZIKL, nominiran je Robert Bošković za režiju mjuzikla “Legenda Ružice grada” Andree Kopri Lončarić i Deana Koprija u izvedbi Studia Kubus u koprodukciji s Zagrebačkim gradskim kazalištem Komedija i za režiju mjuzikla “Život za život” Danielle Ricci u izvedbi Umjetničke udruge Kolbe iz Zagreba.

Sve nominirane umjetnike možete pronaći na ovom linku.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist