Kultura

Nagrada hrvatskog glumišta Ivici Boban i Romanu Nikoliću!

Nagrada hrvatskog glumišta Ivici Boban i Romanu Nikoliću!

Ovog četvrtak dodijeljena je Nagrada hrvatskog glumišta 2016., a među nedavnim nominiranima su bili i umjetnici koji djeluju u Dubrovniku ili su iz Dubrovnika.

Nagrada za najbolje redateljsko ostvarenje u 2016. otišla je u ruke Ivici Boban za režiju predstave Othello, u izvedbi dramskog ansambla 67. Dubrovačkih ljetnih igara.

Za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina nagradu je dobio dubrovački glumac Romano Nikolić za ulogu Mirka Bradarića u predstavi ‘Duša od krumpira’ Rade Jarka u režiji Ozrena Prohića i izvedbi Kazališta Marina Držića iz Dubrovnika.

Podsjetimo, među nominiranima za Nagradu hrvatskog glumišta bili su i:

– Rade Jarak nominiran je za najbolji praizvedeni suvremeni hrvatski dramski tekst ili najbolju dramatizaciju, adaptaciju, dramaturšku obradu teksta ili dramaturgiju predstave za predstavu ‘Duša od krumpira’.

Za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina, za žensku ulogu, nominirana je Anja Đurinović za ulogu Dezdemone u predstavi “Othello” Williama Shakespearea u režiji Ivice Boban i izvedbi dramskog ansambla 67. Dubrovačkih ljetnih igara.

Za najbolje redateljsko, dirigentsko ili koreografsko ostvarenje – OPERETA / MJUZIKL, nominiran je Robert Bošković za režiju mjuzikla “Legenda Ružice grada” Andree Kopri Lončarić i Deana Koprija u izvedbi Studia Kubus u koprodukciji s Zagrebačkim gradskim kazalištem Komedija i za režiju mjuzikla “Život za život” Danielle Ricci u izvedbi Umjetničke udruge Kolbe iz Zagreba.

Nagrada hrvatskog glumišta dodjelila se ove godine 24. put. Nagrada za svekoliko umjetničko djelovanje ove godine u kategoriji Drame pripale su dramskoj umjetnici, glumici Inge Appelt, a u kategoriji operete i mjuzikla glumici i pjevačici Veroniki Durbešić. Ove godine dodijeljena je nagrada za izniman doprinos kazališnoj umjetnosti Miljenku Sekuliću – Sarmi za maštovito kreiranje scenografskih ostvarenja i snažnu umjetničku likovnost, prenosi HRT.

Pročitajte još

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist