Grad

NADZOR INSPEKCIJE Zbog odlaganja šuta u Omblu prijava proslijeđena građevinskoj inspekciji

NADZOR INSPEKCIJE Zbog odlaganja šuta u Omblu prijava proslijeđena građevinskoj inspekciji

Inspekcija zaštite okoliša je tragom prijave Eko Omblića obavila nadzor u Rijeci dubrovačkoj zbog, kako je navedeno u prijavi eko aktivista, odbacivanja građevinskog šuta u Omblu.

Nadzor je obavljen 17. siječanja s pravnom osobom tvrtke Vodovod koja na tom potezu obavlja radove na postavljanju vodoopskrbnog cjevovoda CS Štikovica-VS Vrbica – Lozica – do naselja Mokošica i sustava prikupljanja i odvodnje otpadnih voda naselja Lozica.

Kako se navodi u izvješću inspekcije utvrđeno je da je, uz cestu od objekta Mirinovo do odvojka gdje se spaja gradska cesta za Osojnik, u dužini od oko 90 metara i širini od oko prosječno 3 metra, odbačen materijal iz iskopa – mješavina zemlje i lomljenog kamena. Materijal je odbačen uz more paralelno uz gradsku cestu, s južne strane ceste, na način da je nabačaj tamponiran. Nasip nije kontinuiran već s prekidima, a na mjestima prekida se nalaze već betonirane i uređene rive za privez brodica. Daljnjim pregledom terena uočena su na različitim mjestima četiri iskopa privatnih čestica na kojima nisu uočeni radovi. Na lokaciji su u tijeku i već spomenuti radovi Vodovoda, no iz tvrtke negiraju svaku povezanost s građevinskim otpadom odloženim izvan ceste te tvrde da odbačeni građevinski otpad očito nije proizvod iskopa njihova specijalnog radnog stroja Ditchwitch za iskapanje rova i polaganje cijevi, već iskopa teškim strojevima (bagerom).

-Obzirom na utvrđeno da se na lokaciji izvode građevinski radovi izgradnje mula i pripremni radovi tamponiranja koji prethode građevinskim radovima, prijava će biti proslijeđena na nadležno postupanje građevinskoj inspekciji, kao i inspekciji MMPI pri mjesnoj nadležnoj Lučkoj kapetaniji na okolnosti mogućeg protuzakonitog korištenja pomorskog dobra – navodi se u izvješću Anite Milas, inspektorice zaštite okoliša.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist