Aktualno

NADZOR BRZINE Radari na cestama 24 sata!

NADZOR BRZINE Radari na cestama 24 sata!

Policija najavljuje pojačani nadzor brzine kretanja na gradskim i izvangradskim prometnicama. Akcija će trajati 24 sata, točnije od 6 sati ujutro 16. travnja (četvrtak) do 6 sati ujutro 17. travnja (petak).

Provodi se diljem Hrvatske, pa tako i na prometnicama u nadležnosti PU dubrovačko-neretvanske.
Akcija će se provoditi kontinuirano na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima i izvan njih pri čemu će se koristiti svi raspoloživi uređaji za nadzor brzine kretanja, a u provedbu akcije bit će uključen maksimalni broj policijskih službenika.

– Cilj akcije je osim represivno, djelovati i preventivno na sve vozače kako bi se smanjio broj prometnih nesreća do kojih dolazi zbog nepropisne ili neprilagođene brzine. Naime, nepropisna i neprilagođena brzina i dalje je glavni uzročnik prometnih nesreća s najtežim posljedicama kako na prometnicama naše zemlje tako i na prometnicama većine država Europske unije zbog čega je i organizirana ova akcija temeljem Plana aktivnosti organizacije TISPOL – mreže prometnih policija država Europske unije. Pozivamo vozače da se pridržavaju propisanih ograničenja brzine kretanja na cestama te dosljedno poštuju sva prometna pravila kako ne bi doveli u pitanje vlastitu, ali i sigurnost ostalih sudionika u prometu – ističu iz PU dubrovačko-neretvanske.

Pročitajte još

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist