Crna kronika

NADOGRADNJA Snimite krađu ili prometni prekršaj i – pošaljite policiji!

NADOGRADNJA Snimite krađu ili prometni prekršaj i - pošaljite policiji!

Mobilna aplikacija „MUP-Sigurnost i povjerenje“ kojom građani putem svojih pametnih mobilnih telefona fotografijom i tekstom mogu prijaviti potencijalni prekršaj ili kazneno djelo, nadograđena je tako da građani od sada mogu slati i kratke video zapise.

Kako javljaju iz policije, navedena aplikacija, izrađena u sklopu projekta E-policija, može se instalirati na sva tri operativna sustava, Android, IOS i OS Windows Phone. Građanima koji već imaju instaliranu aplikaciju u centru za upravljanje (App Store, Google Play, Windows Store) pojavit će se obavijest o mogućnosti nadogradnje, a svi oni koji je još nisu instalirali, novu verziju aplikacije mogu preuzeti preko poveznica objavljenih na internetskoj stranici MUP-a (www.mup.hr).
– Podsjećamo da je aplikacija besplatna i jednostavna za korištenje. Prilikom slanja fotografije ili videozapisa s popratnim tekstom, poželjno je da budu uključene geografske koordinate, kako bi se prilikom zaprimanja dojave o događaju dobila i informacija o lokaciji s koje je dojava upućena i time se skratilo vrijeme za intervenciju. U žurnim slučajevima, na teren se odmah upućuju policijski službenici najbliži mjestu događaja, a ukoliko se ne radi o događaju koji zahtjeva žurnu intervenciju, dojava se prosljeđuje nadležnoj ustrojstvenoj jedinici na daljnje postupanje – ističu iz PU dubrovačko-neretvanske.

Pročitajte još

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist

Vozio pijan i bez važeće vozačke dozvole

Dulist