Hrvatska

Nadan Vidošević izašao iz zatvora

Nadan Vidošević izašao iz zatvora

Nakon izlaska iz Remetinca Vidošević je kazao da je “smršavio 13 kilograma” te da je u zatvoru radio neke stvari “koje mu inače ne bi pale na pamet”, a među njima je i da je “svaki dan dva sata hodao”. Nije želio komentirati proširenje istrage, jer je “sud jedino mjesto gdje se o tome treba raspravljati”. Bivši predsjednik HGK je siguran da će dokazati podrijetlo svoje imovine, a prijatelji ću mu pomoći da normalno živi sada kada mu je ona blokirana. Kazao je da prvo što će učiniti je “otići kući i poljubiti ženu i djecu”.

Vidoševiću je jučer sutkinja istrage zagrebačkog Županijskog suda Jadranka Mandušić ukinula istražni zatvor u kojem je bio od sredine studenog prošle godine kada je uhićen u aferi Remorker, no na slobodi ne smije kontaktirati s desetak svjedoka, piše Vecernji.hr

Sigurnosna mjera

Vidošević, kojega USKOK sumnjiči da je organizirao kriminalnu skupinu radi izvlačenja milijunskih iznosa iz Komore, koja je oštećena za najmanje 31 milijun kuna, bio je u istražnom zatvoru kako ne bi utjecao na svjedoke. No, sloboda je u njegovu slučaju uvjetovana time da ne smije kontaktirati niti na bilo koji način uspostavljati vezu s desetak svjedoka.

– Sutkinja istrage zaključila je da novih 50 svjedoka koje je USKOK predložio u proširenju istrage nisu odlučni da bi na bilo koji način utjecali na istragu. U odnosu na desetak prije predloženih svjedoka određena mu je sigurnosna mjera da ne smije kontaktirati s njima, niti im na bilo koji način pristupiti – kazao je jučer glasnogovornik suda zagrebačkoga Županijskog suda Krešimir Devčić.

Vidoševićev odvjetnik Dražen Delač, držeći se odredbe o tajnosti istrage, samo nam je jučer rekao da je Vidošević pušten na slobodu uz sigurnosnu mjeru da ne smije kontaktirati sa svjedocima.

Podsjetimo, akcija Remorker pokrenuta je nakon što je Igor Premilovac priznao da je preko njegove češke tvrtke Remorker, u dogovoru sa Zdenkom Peternel i marketinškim stručnjakom Davorom Komeričkim, fiktivnim ugovorima izvlačio novac iz HGK i potom ga u gotovini “opranog” vraćao u Hrvatsku. Vidoševića je s cijelim slučajem povezao Komerički, dok Peternel prema tvrdnjama svoje obrane, nikad nije svjedočila protiv bivšeg šefa.

Blokirana imovina

Vidoševiću i obitelji je ranije blokirana imovina. Kako je već pisano, njemu i supruzi blokirani su luksuzni mercedesi, a kćerima mini cooper i smart, udjeli u tvrtkama koje ima njegova obitelj, dionice i plovila, brojne nekretnine…

Nakon što je Vidošević uhićen i osumnjičen da je oštetio HGK za 31 milijun kuna, istražitelji su u njegovoj kući oduzeli ukupno 538 umjetničkih djela, povijesnih knjiga i arheološkog blaga.

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist