Grad

Na Sveučilištu jubilarni 10. Dubrovački medijski dani

Na Sveučilištu jubilarni 10. Dubrovački medijski dani

Međunarodna znanstvena konferencija 10. Dubrovački medijski dani (DMD) s temom „Budućnost novinarstva“ održat će se 17. i 18. listopada u Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku.

Na konferenciji Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku izlagat će tridesetak stručnjaka i znanstvenika iz: Nizozemske, Slovenije, Finske, Albanije, Bugarske, Švedske, Slovačke, Turske, Austrije, Portugala, Estonije, Norveške i Hrvatske.

Predsjednik organizacijskog odbora DMD-a izv. prof. dr. sc. Mato Brautović istaknuo je kako je ovo jubilarna, deseta konferencija, te da će ujedno biti i najbolja dosad. „Na konferenciji će se raspravljati o razvoju novih tehnologija, promjeni uloge novinara i konzumenata medijskog sadržaja i sve težoj financijskoj situaciji u medijima, pa očekujemo donijeti zaključke o tome u kojem će se smjeru novinarstvo razvijati u budućnosti“, rekao je Brautović.

Otvaranje DMD-a upriličit će se u petak, 17. listopada 2014., u 16 i 30 sati, u Kampusu Sveučilišta (Branitelja Dubrovnika 41).

Uz brojna izlaganja hrvatskih i stranih znanstvenika, posebnu pozornost zasigurno će izazvati predavanje dr. sc. Pieta Bakkea sa Sveučilišta u Utrechtu, Nizozemska, i dr. sc. Marka Milosavljevića sa Sveučilišta u Ljubljani, jednog od vodećih stručnjaka u području medija u Europi. Također, i ove godine kraj Konferencije obilježit će studentski panel.

Konferencija će se moći pratiti putem live streama ustream.tv/channel/dubrovnik-media-days, a studenti Odjela za komunikologiju prenosit će sva izlaganja na društvenim mrežama: Facebooku facebook.com/DubrovnikMediaDays, Twitteru twitter.com/DUMediaDays, Google +.

Dosad su teme Dubrovačkih medijskih dana bile: „Mediji i ekonomska kriza“ (2013.) „Ekonomski, politički i komunikološki aspekti društvenih medija“ (2012.) „Građanski aktivizam, terorizam i medijacija sigurnost“ (2011.), „Nove tehnologije, internet i komuniciranje“ (2010.), „Obrazovanje novinara i djelatnika u OSJ“ (2009.),  „Etika u odnosima s javnošću“ (2008.), „Uloga odnosa s javnošću u kreiranju javnog mnijenja“ (2007.), „EU pravila i naša realnost“ (2006.) i „Mediji i demokracija“ (2005.).

Na konferenciji su dosad sudjelovali znanstvenici iz velikog broja zemalja, ali i studenti iz Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Spomenimo samo: The University of Florida, The Poynter Institute, University of Ljubljana, University of Belgrade, Akdeniz University Turkey, University of Novi Sad, University of Zagreb, the Nacional High School of Journalism, VERN, Deutsche Welle Akademie, Beira Interior University, University of Sarajevo, University of Tuzla, University of Montenegro, University of Mainz, University of Wiena…

Konferencija je organizirana uz financijsku potporu Dubrovačko-neretvanske županije, Studentskog centra Sveučilišta u Dubrovniku i Studentskog zbora Sveučilišta u Dubrovniku.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist