DuList IN

NA PROBI VETERANA LINĐA Kad se bala, godine nisu važne!

NA PROBI VETERANA LINĐA Kad se bala, godine nisu važne!

-Evo, ovo su fotografije s prvog nastupa. Bilo je to u restoranu Jadran i još i dan danas znamo tko je nastupio na to prvom događaju, koji je obilježio Linđo – kaže nam gospođa Maja Di Ceglie. S njom smo sjeli na probi veterana Linđa, koji će reći kako su ‘stari’, ali ne vjerujemo im – mladost koju nose u duši rijetko se više može vidjeti.

Valjda je to do energije izvučene iz sjećanja – spremaju se za veliku, pedesetu godišnjicu FA Linđo. O tom događaju priča cijeli grad s osmijehom na licu, ali oni najbolje znaju. Njima je Linđo u srcu, ali u ‘nogama’! Balaju kao da nikad nitko nije napravio pauzu, a godine nisu ni važne. A bilo ih je…

Vraćamo se na stare, skoro već žute fotografije. Gospođa Maja pokazuje ih Feliksu Kamiću, koji je malo ‘ohanuo’ od zagrijavanja, dodavši nama kako ona ne bala jer je slomljene ruke, no bit će tu 27. studenog, na velikom nastupu. Složni su oboje: ove ‘fotke’ treba razviti, ali ono – na veliki format!

Linđo je mladost i veselje…
Smiju se, svi u tutama i majicama, neki i s ručnikom oko vrata – nije lako pod Sulinom palicom, vodi ih strogo, kao da balaju ‘mladice’, a ne kao da neki od njih imaju i deseljeća balanja u svojim nogama. Marija Masanović u Linđu je bila 5 godina, od 1986. do, reći će, one 1991. godine. Nije je prekinuo rat, već fakultet. Kaže, vrijeme Linđa bilo je vrijeme mladosti i veselja, koji se sada opet vraća, kako u mislima, tako i u probama. Vanka su, u pauzi, i mlađi i stariji, odmaraju, ali – uhvatili su tempo. Pa su tako u smijehu i veselju izvukli ‘mladenku’ za probu.

– Najstarija sam u Linđu. Imam 73 godine, evo sad će mi uskoro rođendan. A u Linđu sam od one prve, 1964. godine. Tu sam počela, a nisam jako dugo plesala jer sam se udala. Zapravo, moj ‘vijek’ u Linđu trajao je oko dvije godine. Ali sam uvijek tu, svakih pet godina se družimo i plešemo i sve sam mlađa i mlađa uz ovo mladosti uz mene – kaže ‘mlada’, gospođa Blanka Glumac.

– Družimo se inače, spremamo se za godišnjicu – kaže ona, dok je drugi zovu na probu ‘mlade’: ‘Mala, mala, brzo, počinjemo!’, a mi ih ostavljamo u plesu i pripremama… U punom sjaju vidjet će ih Dubrovnik, ali i gosti grada, na velikom nastupu koji će obilježiti njihovih prvih pedeset. Svečani nastup svih generacija Folkornog ansambla Linđo održat će se 27. studenog u Sportskoj dvorani u 20 sati.

MNJ/Foto: ZP

 

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist