Aktualno

Na plaži hotela Valamar Dubrovnik President zavijorila se Plava zastava

Na plaži hotela Valamar Dubrovnik President zavijorila se Plava zastava

Na plaži hotela Valamar Dubrovnik President ovog je ponedjeljka 15. put svečano podignuta Plava zastava, prestižno međunarodno ekološko priznanje za čistoću i uređenje plaža.

Program na plaži ovog dubrovačkog hotela započeo je čišćenjem podmorja u organizaciji Ronilačkog kluba Abbys, nakon čega su Plavu zastavu podigli spasitelj plaže i predstavnik ronilačkog kluba Abbys. Uz prigodni tratamenat svečanosti su nazočili brojni prijatelji kao i gosti hotela.

Plaža hotela Valamar Dubrovnik President prva je dubrovačka hotelska plaža koja od 2002. godine nosi Plavu zastavu. Zahtjevni kriteriji koji su preduvjet dobivanja Plave zastave, koju u Hrvatskoj dodjeljuje Pokret Lijepa naša, odnose se na kompletnu uređenost plaže, kao i sigurnosne uvjete boravka na plaži i u moru, a treba ih zadovoljiti svake godine.
Uz uređenje plaže, održavanje visokih higijenskih kriterija, postavljanje tornja za spasitelje te zapošljavanje profesionalno obučenih spasitelja, osiguranje sanitarnih prostora za osobe s invaliditetom posebna pozornost konstantno se posvećuje kontroli čistoće mora koja predstavlja jedan je od najvažnijih uvjeta za dobivanje ovog vrijednog međunarodnog priznanja.

Pročitajte još

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist