Aktualno

Na Pelješki most utukli 168,7 milijuna kuna

Na Pelješki most utukli 168,7 milijuna kuna

Ekspertna supina je izvođačina radova na izgradnji Pelješkog mosta priznala oko 168,7 milijuna kuna stvarnih ulaganja.

Hrvatske ceste d.o.o., su, naime, kao investitor na projektu izgradnje Mosta kopno . Pelješac postigle konačnu nagodbu s članovima poslovne udruge, tvrtkama Konstruktor – inženjering d.d., Viadukt d.d. i Hidroelekta niskogradnja d.d.

Nagodbom su razriješena sva međusobna potraživanja nastala prema ugovoru o građenju, a koji je sporazumno raskinut u svibnju 2012. godine.

Kako navode iz nadležnog ministarstva, Hrvatske ceste uplatile su izvođačima radova, za potrebe građenja mosta, avans u iznosu od 163, 5 milijuna kuna te su prema odredbama Sporazuma o raskidu ugovora, obje strane morale imenovati ekspertnu skupinu čiji je zadatak bio utvrditi stvarne troškove izvođača radova na izgradnji mosta.

Ekspertnu skupinu, imenovanu od strane Hrvatskih cesta i poslovne udruge, sačinjavala su tri člana Hrvatskih cesta te tri člana poslovne udruge, zajednički imenovani neovisni stručnjak te po jedan predstavnik Ministarstva financija i Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

U skladu sa Sporazumom o raskidu ugovora, a po provedenom radu ekspertne skupine, Hrvatske ceste priznale su Viaduktu d.d. stvarne troškove u iznosu od 100.822.174, 85 kn (s PDV-om), Konstruktor inženjeringu d.d. iznos od 39.394.244,28 kn (s PDV-om), a Hidroelektra niskogradnji d.d. priznati su troškovi od 28.507.700,99 kn (s PDV-om).
 
Država će dakle iskešati iznos od skoro 170 milijuna kuna za projekt od kojega se odustalo! A što se sve moglo napraviti s tim silnim soldima…

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist