DuList IN

Na Europskom tjednu robotike sudjelovala i Futura

Futura robotika

Prošli tjedan održan je Europski tjedan robotike (European Robotics Week 2014) u kojem su se u cijeloj Europi održavale radionice, predavanja, izložbe, obilasci laboratorija i natjecanja iz robotike.

Ovo je četvrta godina da se održava europski tjedan robotike, a ove godine su se po prvi put uključili Hrvatska i Izrael.

Na europskom tjednu robotike Informatički klub Futura organizirao je tri događaja. Prvi su radionice robotike za učenike osnovnih škola koje se održavaju svaki utorak u 18:00 na Sveučilištu u Dubrovniku na kojima učenici slažu i programiraju Fischertechnik robote.

Održana je i izložba Rukama složeno u sklopu Foruma mladih na kojoj su članovi Future sudjelovali s modelom raskrižja Ilijina Glavica. Semaforima su konstruirali i isprogramirali polaznici radionica robotike uz pomoć Futurinih instruktora robotike.

Također, održano je i predavanje Arduino 101 na RIT Croatia kampusu je održao voditelj Futurinog Centra robotike Nikša Vlahušić. Dvadesetak studenata i profesora su kroz predavanje upoznati sa širokom primjenom Arduino tehnologije u svakodnevnom životu, te im je demonstrirana praktična primjena senzora s Arduino robotima koje su složili Futurini članovi.

– S radionicama, izložbom i predavanjem smo bili najaktivniji u Hrvatskoj tijekom Europskog tjedna robotike – ističu iz Future.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist