Natrag
23.9.2017 07:51

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘Na Dančama’ Ivane Dražić Selmani u Muzeju suvremene umjetnosti

7.3.2014 @ 19:29 Mia Njavro Kultura

Podijelite:

Ivana Selmani Dražić jedna je od autora odabranih za izložbu T-HTnagrada@msu.hr  Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, a za njene radove ‘Na Dančama’.

Na natječaj je pristiglo više od 200 radova, a stručno povjerenstvo (u sastavu: Anne Barlow, Leonida Kovač, Dalibor Martinis, Toni Meštrović, Snježana Pintarić, Igor Španjol i Leila Topić) izabralo je 16 radovakoji će, uz radove 5 pozvanih umjetnika, biti predstavljeni na izložbi. Među njima i sljedeće umjetnike/radove: Nikola Bojić, Praznina u ulici Felton; Sebastian Dračić, Götterdämmerung; Ivana Dražić Selmani, Na Dančama; Alen Floričić, Bez naziva No.01/13.

Ova Ivanina serija crteža sastoji se od  minucioznih crteža veličine svega 3 × 4 cm, izvedenih tehnikom ugljena na papiru iz sketch bloka. Serija prikazuje prizore dolaska, kupanja i odlaska s Danača, jednog od najstarijih dubrovačkih kupališta, prema izvornim fotografijama iz sredine 20. stoljeća. Rad je popraćen i pismom iz 1941. koje, iako pisano u kontekstu strahota Drugog svjetskog rata, nosi poruku neobjašnjive lakoće postojanja. Prema riječima autorice, može se reći da sve breme onog što nosimo kao pojedinci biva isprano skokom u more.

‘Na Dančama’ nedavno je predstavljena i kao umjetnička knjiga  u Art radionici Lazareti, zajedno s ‘Citius. Altius. Fortius.’ Slavena Tolja te ‘Horizontima’ Ivone Vlašić.

BIO:

Ivana Dražić Selmani rođena je 1972. u Zagrebu. Godine 1997. diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu i od tada se bavi pedagoškom radom u Dubrovniku. Izlagala je na osam samostalnih i dvadeset skupnih izložbi.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana