Kultura

Na dan svoje prve premijere, intendant Tarbuk dirigira – u Kotoru!

Na dan svoje prve premijere, intendant Tarbuk dirigira - u Kotoru!

Na dan premijere ‘Elementarnih čestica’, najrazvikanijeg naslova ovogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara, intendant ove institucije, Mladen Tarbuk, dirigira Dubrovačkim simfonijskim orkestrom – u Kotoru!

Koncert će se održati u ponedjeljak, 20. srpnja, u sklopu KotorArt Festivala, na trgu ispred katedrale Svetog Tripuna u Kotoru, a na programu su Sorkočević, Poulenc, Branković, te Mozart. Program je nazvan ‘More muzike. Muzika mora’, a na njemu će prisustvovati i ministar kulture Berislav Šipuš te izaslanik predsjednice Grabar Kitarović.

Osim DSO-a, solisti su Marija Grazio i Aljoša Lečić, a partneri projekta su DSO i Dubrovačke ljetne igre. Radi se, kako doznajemo, o događaju velikog značaja, koji će se održati u sklopu EPK programa ‘Medijator dijaloga’, što su nam potvrdili i iz DSO-a.

Nismo uspjeli saznati radi li se o honorarnom nastupu, no prenosimo i status Miša Mihočevića s Facebooka, pa procijenite sami…

– Mladen Tarbuk, navodno intendant Dubrovačkih ljetnih igara, na dan prve ovogodišnje premijere koja je puno više od same predstave zbog prašine koju je podigla, dirigira u Kotoru. Osim svega, ne vjerujem da to radi u humanitarne svrhe – piše među ostalim Mihočević.

 

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist