Hrvatska

‘NA BUBNJU’ Država planira prodati svoj udio u Zračnoj luci Dubrovnik?

'NA BUBNJU' Država planira prodati svoj udio u Zračnoj luci Dubrovnik?

Vlada RH krenula je u privatizaciju preostalih državnih tvrtki, a na popisu 54 trgovačkih društava za početnu procjenu našla se i Zračna luka Dubrovnik.

Naime, Državni ured za upravljanje državnom imovinom objavio je natječaj u kojem se traže savjetnici za ‘početnu i neovisnu ocjenu portfelja trgovačkih društava u vlasništvu RH prije donošenja odluka o privatizaciji’.

Osim ZLD-a, na popisu su i ostale zračne luke, ali i HAC, HEP, Janaf, Plinacro, Hrvatske šume, Hrvatska lutrija, Hrvatska pošta, ACI, Jadrolinija, Petrokemija… Nakon provedene ocjene stanja bit će otvorene tri mogućnosti: prodaja bez prethodno obavljenog restrukturiranja, prodaja uz prethodno obavljeno restrukturiranje te zadržavanje u državnom vlasništvu s ili bez restrukturiranja.

Inače, u natječajnoj dokumentaciji navedene su i tvrtke koje su od strateškog i nacionalnog značaja pa je nejasno zašto nisu izuzete, odnosno zašto se za njih radi ocjena ako ih se na kraju zaista ne misli i prodati.

Podsjetimo, u vlasničkoj strukturi Zračne luke Dubrovnik d.o.o. država je vlasnik 55 posto, Dubrovačko-neretvanska županija 20 posto, Općina Konavle 15 posto, a Grad Dubrovnik 10 posto udjela.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist